Tweede editie van de Valburgse Tienkamp weer succesvol

Valburg – De tweede editie van de Valburgse Tienkamp vond op zaterdag 17 juni plaats. Net als de vorige keer werd deze georganiseerd door voetbalvereniging SC Valburg, maar de competitie stond open voor iedereen.

Er was een parcours uitgezet van ongeveer 7 kilometer door het dorp, met tien verschillende hindernissen, veelal ingericht bij markante Valburgse plekken.

Het parcours

Door Scouting was er een prachtig obstakel opgeworpen, bestaande uit touw en palen. Hier werden de klim- en klauterkunsten van de deelnemers beproefd. Bij de kazerne moest een deelnemer met een lepel in de mond en daarop een ei een hindernissenparcours afleggen. De brandweer had als doel om met twee waterslangen dat ei van de lepel af te schieten. Maar de teamgenoten mochten een beschermende muur vormen rondom de lepel. Bij woonwinkel de Potstal lagen vragenlijsten klaar over de twee kerken in het dorp. Autobedrijf Saris stond gereed met een auto op de Mellard om deze te laten slepen door menskracht. Bij boer Slebus moest er een hindernisbaan afgelegd worden waar menig militair jaloers op zou zijn: onder een net door de modder, over hooibalen heen, onder een tractor door.

Nat en vies

Tijdens deze Tienkamp moest je niet bang zijn om nat en vies te worden. Er stond ook zaklopen rond de molen Nieuw-Leven op het programma, een wat meer ontspannen letterspel, bandflippen, precisieschieten met een voetbal in de speeltuin, en een parcours waarbij water overgebracht moest worden.

Het was warm, 30 graden maar liefst. En de zon scheen volop. De nattigheid onderweg was dus geen straf en er waren wat extra waterpunten ingericht. Er verschenen zes teams aan de start. Dat waren ruim vijftig deelnemers, man en vrouw, jong en oud. De jongste was 15 jaar, de oudste 60. Naast de Valburgse teams was er een gemengd team zonder naam met sportievelingen uit zowel Valburg als Elst, en een team vanuit de gemeente: ‘Overbetuwe beweegt’.

Medailles

De meeste punten konden verdiend worden op de hindernissen. Daarnaast konden er (minder) punten gehaald worden op parcourssnelheid. Het jongste team met de naam ‘Vlot montuurtje’ was het snelste en liep het hele parcours in minder dan twee uur. Het leverde ze echter geen plek op het erepodium op. De titelverdediger van de vorige keer (‘Team zonder naam’) mocht de gouden plak niet behouden.

Wethouder René Post reikte na afloop de medailles uit en dit team scoorde brons. ‘Blauw bloed’, dat voornamelijk bestond uit spelers van de selectie, was op één na snelst op het parcours, maakte wat missers tijdens de opdrachten, en werd een zilveren tweede. De gouden winnaar was één van de langzamere teams: ‘De manne en Sanne’. De naam zegt het al: mannen en één dame. Ze scoorden erg hoog op de meeste objecten, behalve bij de brandweer. Ze waren niet helemaal bestand tegen de kracht van het water.

Wat was het weer leuk!

Na afloop kwamen deelnemers, juryleden en toeschouwers bij elkaar op sportpark ’t Kasteel om de modder en het zand af te spoelen, droge kleren aan te trekken en onder het genot van een hapje en een drankje nog wat na te praten. Er werd trots geposeerd met de medailles en sommige teams waren alvast een tactiek aan het bedenken voor de volgende editie, in 2024. En of je nu deelnemer bent of toeschouwer, dit zijn leuke momenten die mensen samenbrengen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen