Ongeveer 3500 inschrijvers Vierdaagse halen startkaart niet op

Foto: RoyBuri, Pixabay

Ongeveer 3500 mensen die zich hadden ingeschreven voor de Vierdaagse hebben zondag of maandag hun startkaart niet opgehaald, zegt de organisatie. De Vierdaagse was met 47.000 verkochte startbewijzen uitverkocht.

Ongeveer 43.400 wandelliefhebbers hebben hun startbewijs wel opgehaald.

Niet opdagen

Hoeveel lopers dinsdag echt beginnen aan de 105e Vierdaagse blijkt dinsdagmorgen pas. De organisatie weet uit ervaring dat er alsnog een aantal wandelaars niet komt opdagen.

De eerste wandeldag, Blauwe Dinsdag, de Dag van Elst, voert door de Betuwe. Het Rode Kruis, dat onderweg de blaren verzorgt, voert dit jaar voor het eerst een “priority service” in: wandelaars die zelf hun voeten al hebben schoongemaakt als ze zich bij een behandelpost melden, komen sneller aan de beurt voor de blaarbehandeling. De hulpverleners kunnen dan namelijk meteen aan de slag met de blaren, aldus een woordvoerster. Blaren worden ingetapet, afgeplakt met kleefpleister of met vette watten afgedekt.

In totaal zet het Rode Kruis tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten 860 vrijwilligers in. Onder hen zijn 300 EHBO’ers en 92 artsen en verpleegkundigen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Dossier: 4-Daagse Nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen