Karttalent Cees Muys laat zien nu ook in de regen snel te zijn: P2 op NK!

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

GENK – En jawel hoor, daar stond Cees Muys weer op het podium van het NK, en nu na een natte race in Genk. Het negenjarige karttalent uit Heteren kreeg een blinkende trofee voor zijn tweede plaats in de finale van de Micromax-klasse.

Het was zijn zoveelste podiumplaats en dat in zijn eerste volledige seizoen als wedstrijdrijder!

Niet verwacht

“Ik ben zeker tevreden”, zei Cees triomfantelijk. “Want ik ben nooit heel goed geweest in de regen. In de trainingen dacht ik: het wordt helemaal niks, maar daarna ging het wel goed. Ik kwam juichend over de finish. Ik was er echt blij mee, vond het best goed. We hadden het ook niet verwacht. Daarom was het wel één van de mooiste podiumplaatsen van het seizoen.”

Cees heeft zich dit seizoen ontpopt tot één van de nieuwe talenten in de Micromax-klasse. Hij stond elke ronde van het NK op het podium, behalve tijdens de eerste wedstrijd in Berghem. Ook afgelopen weekeinde hoorde hij bij de sterkste rijders.

Sterker nog, op een droge baan was Cees zaterdag veruit de snelste. Alleen dat rijden in de regen, daaraan moest hij nog wat aan schaven, wist hij. Zijn tweede plek was in ieder geval een teken dat hij op de goede weg is. “Ja, ik ben beter geworden in de regen rijden”, concludeerde hij tevreden. “En in inhalen. Vroeger bleef ik erachter en nu ben ik nog weleens brutaal. Ik wacht niet af. Als ik een gaatje zie, zet ik de kart erlangs.”

Alles voor de sport

Dat Cees in één seizoen zoveel progressie heeft geboekt, is knap. Hij doet dan ook alles voor zijn sport. Veel trainen én wedstrijden rijden. Want behalve het NK Minimax rijdt hij sinds kort ook wedstrijden in de sterk bezette en zeer competitieve Mini 60cc-klasse. “Die Mini 60-kart heeft een lekker geluid. Je leert er echt en netjes goed rijden en een sterk deelnemersveld en iedereen is aardig.”

Zijn seizoen zit er nu op, op het sublieme ‘toetje’ in Bahrein na. Daar gaat Cees begin december naartoe voor zijn debuut op de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders. “Daar heb ik natuurlijk heel veel zin in”, zei hij. “Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Daarna ga ik in de winter veel oefenen op het rijden op een natte baan.”

Reken maar dat die podiumplaatsen komend seizoen dan omgezet gaan worden in overwinningen. Cees zal er in ieder geval alles aan doen!

Cees Muys wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf Muys, Auto Stewart Els, Auto Dekker Krimpen, Rekro Auto’s, Dutch Vans en IGA Heteren.

Met dank aan Blatter Media

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen