Startbewijs Vierdaagse wordt dit jaar overdraagbaar

Foto: RoyBuri, Pixabay

Als je je hebt ingeschreven voor de Vierdaagse in Nijmegen maar later besluit die niet te lopen, dan kun je vanaf dit jaar het startbewijs te koop aanbieden op een speciaal platform op de website van Stichting DE 4DAAGSE.

Het overdragen van een ongebruikt startbewijs is al heel lang een wens van Vierdaagselopers. Voor de Vierdaagse worden maximaal 47.000 startkaarten verkocht voor 115 euro per ticket, zes euro duurder dan vorig jaar, aldus een woordvoerster van de organisatie.

Inschrijving

De inschrijving voor de 106e Vierdaagse start op 12 februari. Het speciale platform gaat open zodra alle 47.000 startkaarten zijn verkocht. Er zijn vrijwel altijd meer liefhebbers dan kaarten. Tot nu toe hadden lopers twee weken de tijd om hun inschrijving te annuleren. Ze kregen dan hun inschrijfgeld terug. Dat kan nu niet meer, aldus de organisatie. Wie ingeschreven is, maar toch niet kan of wil lopen, krijgt tot 1 juni de tijd om de startkaart in de aanbieding te doen.

Een wandelaar die geen startkaart kon bemachtigen kan via het platform zo’n inschrijving kopen. De aanbieder krijgt via de Vierdaagseorganisatie zijn inschrijfgeld terug minus enkele euro’s administratiekosten.

Verkoop via de organisatie

Het is volgens de organisatie nog steeds verboden om onderling startbewijzen te verkopen. “Het moet via ons, want wij moeten een deugdelijke registratie bijhouden, aangezien het Vierdaagsekruisje een officiële koninklijke onderscheiding is”, zegt de woordvoerster.

Net als vorig jaar is er geen loting voor startkaarten. Tussen 12 februari en 1 maart kunnen kinderen tussen 12 en 18 jaar zich inschrijven en ook iedereen die al eerder met succes de Vierdaagse uitliep. Op 4 maart start de vrije inschrijving, die vorig jaar binnen een dag was uitverkocht. Als er 47.000 inschrijvingen zijn gedaan, stopt de kaartverkoop. Vorig jaar voltooiden 39.019 wandelaars de tocht.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Dossier: 4-Daagse Nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen