Cees Muys behaalt eerste plaats in de Mini 60-klasse op NK karten

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Kerpen – Hij had dit seizoen al wel een race gewonnen, maar nog geen dagklassement. Karttalent Cees Muys flikte het zondag in Kerpen, en dan ook nog eens in de prestigieuze Mini 60-klasse.

Tijdens de derde ronde van het NK karten snelde hij naar de dag-overwinning. Dat deed het pas negenjarige talent uit Heteren met de tweede, eerste en eerste plaats in de respectievelijke races.

‘Heel vet’

“Dit is heel vet. Ik kan het bijna niet geloven”, zei een uitbundige Cees op het Duitse circuit waar de legendarische Formule 1-coureur Michael Schumacher op jonge leeftijd het karten leerde. En dan te bedenken dat het voor de laatste race van het weekeinde nog maar de vraag was of hij überhaupt de startgrid zou halen. Wat was er gebeurd? Vlak voor aanvang van die race wilde zijn motor plots niet meer starten. “Toen hebben we er een nieuwe bougie in gedaan. Dat hielp ook niet. In vier minuten hebben we daarna een nieuwe motor op de kart gezet. Het lukte net.”

Alsof er niks gebeurd was, nam Cees plaats op poleposition op de stargrid. Daarna had hij ook nog eens een goede start om direct de leiding in de race te claimen. In de eerste helft van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ontketende Gelderlander. “Maar toen kwam Storm dichterbij. Ik ging verdedigen en hij wilde het proberen aan de binnenkant. Dat lukte niet. Ik trok net iets beter weg en trok uiteindelijk nog een gat.”

Zo pakte Cees, die uitkomt voor het Birel-team van Paauwer Kart Racing ook in de derde race van het weekeinde de winst én, belangrijker nog, zijn eerste dagoverwinning van het seizoen voor teamgenoot Senn Lindeman en Leo Klok. En dat met twee racewinsten van de drie. Waarom Cees die eerste race niet ook gewonnen had? “In de eerste race werd ik in de laatste ronde ingehaald. Ik dacht niet goed genoeg na. In de tweede en derde race deed ik dat wel. Ik denk dat ik in de eerste race een beetje dom ben geweest.”

Niet helemaal goed

Nou goed, hij had er meteen van geleerd, zo bewezen zijn uitslagen in de races daarna, en dus ging hij met het best denkbare resultaat naar huis. Dat had Cees vrijdag overigens niet verwacht. “Het ging helemaal niet goed in de trainingen”, verklaarde hij. “Toen waren we een seconde langzamer dan de nummer één. Maar zaterdag reed ik al rondetijden van 49.6. Dat was heel goed. Zondag hebben we wel iets aan pace verloren, maar ik heb nog steeds een mooie overwinning kunnen halen.”

Het weekeinde in Kerpen was dan ook zijn mijn mooiste weekeinde van het seizoen. “Ik heb voor het eerst het dagklassement gewonnen”, was zijn logische verklaring. “Ik heb dit seizoen nu drie races gewonnen. Twee vandaag, en eentje op het circuit van Berghem in de Rotax Max Minimax-klasse. De volgende ronde van het NK wil ik ook graag winnen!”

Cees bedankt Menno en Jaco Paauwe, Toos, Senn en Nick Lindeman, zijn vader en moeder en zijn zus en zijn sponsoren. Cees wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf J. Muys, Auto Stuart Elst, Opel Dekker Krimpen, Rekro Auto’s Veenendaal, Dutch Vans en IGA Automaterialen Heteren.

Met dank aan Blatter Media

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen