Nijmeegs Koperkonsort met warme koperklanken in Driel

Foto: Nijmeegs Koperkonsort

Driel – Het Nijmeegs Koperkonsort (NKK) opent met een zeer gevarieerd koperconcert het nieuwe Drielse Blije Kerk-seizoen na de coronastilte.

Op het programma staan werken uit veel verschillende periodes en stijlen. Zoals gebruikelijk bij optredens van dit koperensemble, worden er werken gespeeld van Giovanni Gabrieli. Hij staat bekend om zijn ‘meerkorige’ composities, die een waar stereo-effect teweeg brengen.

Oren open, ogen dicht; en we wanen ons in de San Marco in Venetië.

Renaissance

De Renaissance is niet de enige stijlperiode waaruit het NKK werken zal spelen. Zo komen de middeleeuwen komen aan bod bij de Old French Dances. Echte dansmuziek, maar dan van al eeuwen oud. De liefhebbers van moderner werk komen ook aan hun trekken, bijvoorbeeld met de Song of Mandalay van Kurt Weill uit de 20e eeuw. Het NKK staat bij het concert in Driel onder muzikale leiding van Hans Pastoor.

Het Nijmeegs Koperkonsort is een tienkoppig koperensemble. De bezetting bestaat uit vier trompetten, vier trombones, een hoorn en een tuba. Sinds de oprichting in 1978 werden vele concerten verzorgd in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Zondagmiddag 7 november start het concert om 14.30 uur, de toegang tot de katholieke kerk in Driel (Kerkstraat 27) is gratis; na afloop is er een deurcollecte.

Zolang de coronamaatregelen gelden moeten alle bezoekers hun persoonlijke corona QR-code kunnen tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Deze zullen bij de ingang van de kerk worden gecheckt.

Meer informatie bij nijmeegskoperkonsort.wordpress.com/ en blijekerkconcerten.nl/

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden