Jazz-zangeres Fay Claassen met de voorstelling Fay Live

Foto: Fay Claassen

Elst – Fay Claassen is de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland en wordt internationaal geroemd om haar vocale techniek en timing. Een dwarsdoorsnede van haar repertoire komt aan bod in dit concert.

Standards, bijzondere vondsten en eigen liedjes. Van ‘I fall in love too easily’ tot ‘Close to you’, Claassen drukt er haar unieke vocale stempel op.

Op zondag 7 april om 14.30 uur staat jazz-zangeres Fay Claassen met haar exclusieve voorstelling in Theater De KiK in Elst. Kaartjes voor deze voorstelling zijn te verkrijgen via theaterdekik.nl of telefonisch 06-838 965 81.

Internationale podia

Fay stond op vele internationale podia en werd als soloartiest begeleid door onder meer het Jazzorkest van het Concertgebouw, de WDR Bigband, het Metropole Orkest en de Danish Radio Big Band. Fay werkte samen met diverse grootheden uit de jazzwereld waaronder Toots Thielemans, Paquito D’Rivera, Mike Stern, Bob Brookmeijer, Vince Mendoza en Michael Abene.

In 2006 ontving zij de Chet Baker Award voor haar later met goud bekroonde album Two Portraits of Chet Baker. Ook werden haar, in de loop van haar carrière een aantal Edisons uitgereikt. Een juryrapport vermeldde o.a. over Fay Claassen het volgende: “Ongeacht repertoire of genre, Fay kan altijd maar weer blijven boeien en het is lastig jezelf niet te verliezen in vele superlatieven als je Fay Claassen hoort. Ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige spatzuivere en betekenisvolle stemgeluid.”

Jazz Diva Fay Claassen is, volgens NRC, de enige Nederlandse die op die titel aanspraak mag maken. Vorig jaar vierde de veelzijdige zangeres haar 25-jarig podium jubileum. In die tijd won ze meerdere Edisons, maar ook een Gouden Plaat voor Two Portraits of Chet Baker. Claassen werkte met onder meer het Metropole Orkest, Cor Bakker en de WDR-Big Band. Met dat laatste ensemble en zanger David Linx bracht ze onlangs And Still We Sing uit. ‘Eigentijdse vocale jazz op zijn best’, schreef Jazz Journal.

Fay wordt begeleid door: Karel Boehlee op toetsen en Frans van der Hoeven op de contrabas.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen