Hondsgewoon! Voor een goed samenspel tussen jou en je hond

Imelda Hugens
Imelda Hugens
Foto: Wolf Fotografie

Elst  – Hondsgewoon! traint en begeleidt mens en hond. Wil je een fijne band opbouwen met je hond? Of loop je tegen problemen aan met jouw hond? Jouw gedrag heeft effect op het gedrag van de hond. Daarom traint Imelda van Hondsgewoon! vooral de mens achter de hond en legt daarbij direct verbanden. Samen werken aan een stukje bewustwording voor een fijne connectie met je hond. Imelda helpt je graag!

Partnercontent

De kracht achter Hondsgewoon! is Imelda Hugens. Zij heeft haar angst voor honden overwonnen. Door haar nieuwsgierigheid en behoefte aan kennis is ze zich gaan verdiepen in het gedrag van honden. Ze volgde diverse opleidingen en cursussen en maakte van haar passie haar werk. Zij laat je ervaren hoe leuk het is om met je hond bezig te zijn: het gaat om het samenspel tussen hond en baas.

Droom over de toekomst

Imelda heeft een droom; ze wil de eerste overdekte speeltuin voor honden realiseren. Voor honden die het lastig vinden in het openbaar vrij en blij te kunnen bewegen. Voor pups om nieuwe ervaringen op te doen. En eigenlijk voor elke hond die gewoon lekker wil kunnen snuffelen en spelen. Daarvoor heeft ze een ruimte nodig van minimaal 200 m2. Daarbij denkt ze aan een grote loods, een boerenschuur of misschien wel een kas bij een tuinderij. Dit mag groter zijn, overleg hierover is mogelijk. Imelda wil in deze ruimte ook in kleine groepjes trainen en daarnaast de mogelijkheid geven voor honden om te ontdekken. Uiteindelijk wil ze haar overdekte hal voor bezoekers open stellen. Weet jij een ruimte die ervoor geschikt is, laat het Imelda weten! Je kunt een mail sturen naar [email protected] of bellen op 06-25154610.

Ik wil een hond

Bij het uitzoeken van een hond komt veel kijken. Welk ras past bij jou (en jouw familie)? Zijn er meer dieren waar de hond mee in aanraking komt? Wil je een herplaatser of een pup? Je moet een weloverwogen beslissing maken en daar begeleid Imelda jou bij. Ze helpt jou bij de zoektocht en analyseert welke hond goed bij jou past. Ze begeleidt je bij de aanschaf van een pup of herplaatser. Ze geeft advies bij het kiezen van alle benodigdheden. Ze gaat voor de perfecte match!

Ik heb een pup

Om van een pup een stabiele volwassen hond te maken moet je samen aan de slag. Dit kan bij een hondenschool, maar het nemen van privélessen zitten veel voordelen. Dan ervaren jij en je pup meer rust, waardoor jullie samen in balans zijn. Imelda helpt jou en je pup bij de uitdagingen die op je pad komen. Belangrijk is het opbouwen van een band van vertrouwen. Niet alleen krijgt jouw pup zindelijkheidstraining, het leert ook alleen zijn. Aan de socialisatie wordt aandacht besteed zodat de pup kan wennen aan alledaagse dingen en situaties. Aan bod komen ook verzorging en voeding, samen spelen samen delen en de juiste balans tussen (in)spanning en ontspanning.

Dan heb je ineens een puber

Na de puppytijd komt de puberteit. Je denkt dat je hond alles geleerd heeft en goed gehoorzaamt. De puberteit heeft veel impact op jouw hond en op jou. Je hond luistert niet meer, verlegt de grenzen en gaat zich ineens anders gedragen. Juist in deze periode is goede begeleiding van je hond essentieel. Dat leert Imelda jou. Ze leert je het pubergedrag begrijpen en stimuleert je om te blijven oefenen van goed aangeleerde commando’s. Soms is daarbij een stapje terug doen net zo belangrijk en op de juiste manier de grenzen te bewaken. Dit vermindert de stress van hond en baasje.

Gedrag en hond

Mijn hond doet niet gewoon! Je hebt een hond en allerlei plannen en ideeën om samen dingen te ondernemen. Alleen gedraagt zich niet zoals jij wilt. Hij trekt, blaft, kan niet alleen zijn of lijkt bang te zijn. Je hebt van alles geprobeerd maar het werkt niet, of je hebt nog niets gedaan. Dan is de deskundige hulp van Imelda voor jou de beste optie. Ze leert jou meer over het gedrag en lichaamstaal van je hond en dat van jou op je hond. Ze brengt je de basisbehoeften van de hond bij en hoe deze leert. Je krijgt een stappenplan om jouw hond te leren gewenst gedrag te laten zien wat de spanning tussen jou en je hond verminderd.

Klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan voor meer informatie.

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen