Uitvaartondernemer Tessa schreef ‘Dans met het Leven’ over loslaten en vasthouden

Foto: Schrijverij Mooi Mens

Elst – Tessa Hendriks presenteerde op haar 40e verjaardag haar nieuwe boek ‘Dans met het Leven’. Ze is al sinds ze in het uitvaartvak werkzaam is, schrijvende.

Partnercontent

Het begon eerst als een vorm om haar ervaringen te verwerken, ze schrijft graag dingen van zich af. Later besloot Tessa de verhalen ook op haar website te plaatsen. Ze kreeg steeds meer mooie reacties, mensen herkenden de verhalen, de emoties, het raakte en het gaf troost. Heel mooi om te horen natuurlijk. In de loop der jaren heeft Tessa zeker een stuk of 80 verhalen geschreven.

Boek uitbrengen

Renate Diks, uitgeefster van schrijverij Mooi Mens gaf al vaker aan dat het mooi zou zijn om de verhalen te bundelen en uit te geven. En Richard kwam ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag op hetzelfde idee. Zo kwam het dat Tessa vorig jaar zomer werd verrast met het bericht dat ze een boek uit mocht brengen. Er volgde een mooi creatief proces met als resultaat een prachtig boekje met de titel ‘Dans met het Leven’, met mooie illustraties.

“Zoals een lach en een traan heel dicht bij elkaar liggen, zo is dit ook met het leven en sterven. We zijn als mens maar kwetsbare wezens. Ook al voelen we ons heel wat en denken we de wereld aan te kunnen: het kan zómaar anders zijn. Dan bestaat er geen morgen meer.”

“Loslaten is de allergrootste uitdaging van het leven. Bizar eigenlijk dat je geboren wordt, opgroeit, op zeker moment een eigen leven vormgeeft en je tegelijkertijd ongemerkt aan het afbouwen bent. Er wordt vaak gesuggereerd dat je laatste levensdag al is vastgesteld op het moment dat je geboren wordt. De tussentijd mag je zo goed mogelijk invullen. Het is een feit dat iedere stap die je zet, alle keuzes die je maakt en hoe je je ook ontwikkelt: aan alles komt een eind.”

Het boek is verkrijgbaar via [email protected] en bedraagt 18 euro exclusief eventuele verzendkosten.

Tessa begeleidt en inspireert

Na het afronden van drie studies stapte Tessa Hendriks (Bemmel, 1982) het uitvaartvak in. In 2014 startte ze met Aster uitvaartzorg en sindsdien begeleidt ze families in een periode van rouw en verlies. Schrijven is voor Tessa als een uitlaatklep, in haar werk en vanuit haar liefde voor taal. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen. Haar teksten inspireren, geven troost en herkenning. Niet om de dood het woord te geven. Maar om woorden te geven aan de dood. Klik op de afbeelding om naar de de website van Aster Uitvaartzorg te gaan.

Dans

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen en dat is onder andere goed voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen