Vanaf volgende week nieuwe vaccinatie-locatie in Elst

Met een vaccin al voldoende beschermt
Met een vaccin al voldoende beschermt
Foto: Angelo Esslinger via Pixabay

In Sportcentrum De Helster in Elst wordt momenteel hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe vaccinatie-locatie.

Met de inrichting van deze vaccinatie-locatie maakt GGD Gelderland-Midden het voor de mensen in Overbetuwe en Lingewaard mogelijk om zich dichter bij huis te laten vaccineren.

Henk Bril, directeur van de GGD Gelderland-Midden, is blij met de nieuwe locatie in Elst. “Het vaccineren loopt momenteel flink door. Deze week vaccineren we in Gelderland-Midden dagelijks meer dan tienduizend mensen. Maar we zijn pas klaar als iedereen die dat wil volledig is gevaccineerd. Deze nieuwe vaccinatie-locatie helpt ons de vaart erin te houden en maakt vaccineren laagdrempeliger voor de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard”.

Nog niet uit de crisis

Directeur Bril voegt hier nog een oproep aan toe: “Van mijn artsen en specialisten hoor ik dat we zeker nog niet uit de coronacrisis zijn. Daarom raden we iedereen aan om zich goed aan de maatregelen te blijven houden. Was je handen, houd afstand en laat je door de GGD testen bij klachten.”

Het vaccineren in Sportcentrum De Helster start in de week van 21 juni en loopt door tot 1 september. De exacte startdatum is afhankelijk van de levering van vaccins en het aantal geplande afspraken. Op de locatie worden voorlopige maximaal 3 vaccinatielijnen in gebruik genomen. Er kunnen maximaal 950 mensen per dag worden gevaccineerd, afhankelijk van het aantal geleverde vaccins. Het zwembad in De Helster blijft geopend.

Burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe: “Het is heel erg prettig dat inwoners van Overbetuwe en Lingewaard nu ook dichter bij huis terecht kunnen voor een vaccinatie. We zijn blij dat we als gemeente deze mogelijkheid kunnen bieden.”
Bereikbaarheid

Naast het sportcentrum is voldoende parkeerruimte aanwezig voor het aantal verwachte bezoekers. In Elst worden routeborden geplaatst die bezoekers naar de locatie toe leiden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen