Direct naar huis na simpele breuk of stabiel letsel met Virtual Fracture Care

Foto: Ernst-Jan Brouwer

Ziekenhuis Gelderse is in oktober met Virtual Fracture Care gestart. Patiënten met een simpele breuk of stabiel letsel aan banden of pezen, kunnen na hun bezoek aan de spoedeisende hulp direct naar huis.

In plaats van gips krijgen ze een brace of verband. Thuis herstellen ze verder met behulp van de Virtual Fracture Care app, waar informatie en oefeningen in staan. Een controle afspraak op de polikliniek bij de traumachirurg of de gipskamer is dan niet meer nodig.

Gratis app

Patiënten krijgen op de spoedeisende hulp alle benodigde informatie over het hersteltraject en de gratis Virtual Fracture Care app. Daar vinden ze informatie over het letsel, normaal hersteltraject, behandelplan, instructies en oefenfilmpjes waarmee ze thuis zelf aan de slag kunnen. Wanneer patiënten toch meer klachten ervaren dan verwacht, of wanneer ze vragen hebben, kunnen ze contact opnemen met het ziekenhuis via het speciaal ingerichte telefoonnummer: de Breuklijn. Wanneer het nodig is, wordt er alsnog een controle afspraak gepland.

Traumachirurg Tomek Nosewicz is blij met deze ontwikkeling: ‘Patiënten hoeven nu niet meer onnodig terug te komen naar het ziekenhuis en ze krijgen meer inzicht en controle over hun behandeling.’

Voordelen

Uit onderzoek van het OLVG, die de app ontwikkelde, blijkt dat een behandeling via Virtual Fracture Care veel voordelen heeft. Het blijkt dat zowel de gezondheidsuitkomsten als de tevredenheid van patiënten gelijk blijven of verbeteren. Dat het aantal poliklinische controleafspraken afneemt met meer dan 90% en dat het aantal huisartsenbezoeken niet toeneemt. Er ontstaat dus ook geen verplaatsing van zorg.

Virtual Fracture Care is eerder succesvol ingevoerd in meerdere ziekenhuizen in Nederland. Onder andere in het OLVG Amsterdam, Sint Antonius Nieuwegein en Martini Ziekenhuis Groningen. De Virtual Fracture Care app is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) of Google Store (Android).

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen