Koninklijke onderscheiding voor Rijnstate arts Inès von Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul, Ahmed Marcouch en echtgenote Miguette Jadoul-von Rosenstiel
Foto: KO Rosenstiel

Drs. Inès von Rosenstiel-Jadoul kreeg gisteren, 8 oktober, tijdens het eerste nationale Integrative Medicine-Congres in Amersfoort te horen dat zij een koninklijke onderscheiding had gekregen.

Zij werd door Zijne Majesteit de Koning beneomd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Von Rosenstiel is werkzaam als medisch specialist in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en het HagaZiekenhuis in Den Haag. Ze ontving de onderscheiding uit handen van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, onder andere vanwege haar inzet voor een integrale benadering in de zorg (Integrative Medicine) en haar bijdrage aan de verbetering van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden.

Pionier in Integrative Medicine

Inès von Rosenstiel staat aan de wieg van Integrative Medicine (IM) in Nederland. Nadat Inès hier in de jaren 90 in Amerika kennis mee maakte, richtte ze onder andere verschillende IM-poli’s in Nederland op, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarnaast startte ze een Nationaal Informatie- en Kennisplatform en initieerde een netwerkorganisatie van (academische) zorg- en onderzoeksinstellingen, het Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG).

Kinderarts oncologie

Inès von Rosenstiel is voormalig IC-arts, waaronder hoofd van de Kinder IC in het AMC Amsterdam. Inmiddels is ze sinds 2016 actief als kinderarts en consulent bij de IM-polikliniek Oncologie van het Rijnstate Ziekenhuis. Bij het HagaZiekenhuis, en bijbehorende Juliana Kinderziekenhuis, is ze werkzaam als IM-expert. Al meer dan 30 jaar zet Inès von Rosenstiel zich in voor de verbinding tussen reguliere en complementaire zorg, om zo een ziekte draaglijker te maken.

Indrukwekkende staat van dienst

Inès von Rosenstiel heeft ook naast haar inzet voor Integrative Medicine een indrukwekkende staat van dienst. Zo is ze oprichter en voorzitter van de stichting Medical Checks for Childeren. Met deze stichting gaat ze met een team vrijwilligers de hele wereld over op missie, om kinderen in derde wereldlanden die geen toegang hebben tot reguliere zorg medisch te checken. Naast de verbetering van de gezondheid van achtergestelde kinderen ondersteunt ze met deze stichting ook de emancipatie van lokale organisaties en vrijwilligers.

Von Rosenstiel is verder onder andere lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Cliniclowns, was oprichter en voorzitter van de stichting Kids in Balance en is bestuurslid van de Inès von Rosenstiel Foundation, waarmee ze jonge artsen die een studie willen doen op het gebied van complementaire geneeskunde financieel ondersteunt.

Roeping

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Het is voor mij een grote eer om deze bijzondere onderscheiding uit te mogen reiken aan Inès von Rosenstiel. Ik bewonder haar omdat zij mensen helpt die getekend worden door pijn. Met de drijfveer van een roeping en inzet van al haar kennis. Zij stuurt deze mensen niet van functionele therapie naar complementaire therapie en hopelijk ook weer terug, maar ziet de mens als optelsom en zet dus alle methoden in die bewezen hebben te helpen. Patiënten zijn voor haar mensen die de regie kunnen nemen voor een gezonde levenswijze. Ik hoop dat zij voor iedereen een voorbeeld is, binnen en buiten de medische wereld.’

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen