Nationale Jaar van de Vrijwillige Inzet. Gelderland bedankt!

Foto: vrijwilligerswerk.nl

Regio – 2021 is het Nationale Jaar van de Vrijwillige Inzet. Het doel is om landelijk meer aandacht te geven aan de belangrijke impact van vrijwilligerswerk. Organisaties en haar vrijwilligers dragen positief bij aan maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid, armoede en behoefte aan hulp en zorg.

Zij verrichten vaak werk dat onbetaalbaar is en leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving.

Waardering

Ook in Gelderland zetten veel mensen zich belangeloos in voor hun omgeving. De Provincie ondersteunt veel vrijwilligersorganisaties en initiatieven financieel en wil met deze campagne haar waardering nog eens extra uiten en de vrijwilligers persoonlijk bedanken.

Ze gingen op pad in onze prachtige provincie en bezochten en filmden een 7-tal vrijwilligersinitiatieven. Als het kon bedankte gedeputeerde Peter van ’t Hoog persoonlijk, en als dit door omstandigheden niet lukte met een videoboodschap. Ze verrasten zo bijzondere vrijwilligers en zetten ze in het zonnetje.

Vrijwilligerswerk

Bovendien hoopt de Provincie met de aandacht voor de organisaties en initiatieven, het vrijwilligerswerk nog meer in de spotlight te zetten en nieuwe vrijwilligers te interesseren om zich in te zetten voor hun wijk, buurt of dorp. Daarom legden ze de initiatieven en hun activiteiten ook op film vast.

Serie

Dankzij het filmmateriaal kunnen ze de serie ‘Gelderland bedankt starten. In deze serie wordt per serie een vrijwilliger verrast met een bedankje en nemen ze in het volgende filmpje een kijkje bij het initiatief waarvoor deze vrijwilliger zich inzet. Kijk je mee?

Nomineren

Omdat de Provincie niet alle vrijwilligers persoonlijk kan bedanken, vragen ze om zelf een vrijwilliger in Gelderland te nomineren voor een bedankje. Dit kun je doen via de website gelderlandbedankt.nl. Zij zorgen er dan voor dat er op de dag van de vrijwilliger (7 december 2021) een bedankje op de deurmat valt van jouw favoriete vrijwilliger met een persoonlijke boodschap van jou.

Wees er snel bij want op is op!

De eerste aflevering:

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden