NAH Café in De Ruimte Elst en de Vloedschuur Heteren

Spirituele tuin bij de Ruimte
Spirituele tuin bij de Ruimte
Foto: De Ruimte

Elst/Heteren – Het NAH Café organiseert in juli weer twee bijeenkomsten. Jouw bezoek aan het NAH café is gratis. Iedereen die met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te maken heeft, is van harte welkom bij het NAH café.

Dat kan zijn omdat je mantelzorger bent van iemand met hersenletsel, maar ook omdat je bijvoorbeeld na een TIA restverschijnselen hebt zoals overgevoeligheid voor prikkels en licht. Het café staat in het teken van koffie, ontmoeting, herkenning, luisteren en informatie delen. Daarnaast gaat het over: wat kan er nog allemaal wel? Waar geniet je van?

  • Elst: Tijdens het NAH café op dinsdag 12 juli zal tuinman Arjan het eerste half uur iets vertellen over de spirituele tuin van De Ruimte. Daarna kun je met anderen praten over je ervaringen of over iets anders. Wil je lekker in de tuin blijven zitten, dan kan dit natuurlijk. Het café is van 10:30 tot 12:00 uur en vindt plaats in De Ruimte aan de St. maartenstraat 32 B in Elst.
  • Heteren: In het NAH café in de Vloedschuur aan de Kerklaan 4A in Heteren staat woensdag 13 juli tussen 10:30 en 12:00 uur de koffie weer klaar.

Meer informatie

Meer informatie of jezelf aanmelden? Dit kan via Saskia Henze, Mantelzorgcoördinator Forte Welzijn, per mail [email protected] of telefonisch op 06 46 37 50 70.  Je kunt ook Jeanne Verdijk, bestuurslid Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe een mail sturen via [email protected] of bellen naar (0481) 37 65 95.

Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

In Nederland zijn volgens het RIVM 645.900 mensen met NAH. NAH (als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk) heeft een grote impact op het leven van een getroffene en zijn directe omgeving. Als mensen na behandeling weer in de thuissituatie komen, is er vaak geen direct contact meer met hulpverleners. Vaak ervaren zij dan pas de forse (cognitieve) beperkingen in hun dagelijkse leven. Familieleden en zorgvragers weten niet altijd waar ze met vragen terecht kunnen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen