Kersen eten met de Zonnebloem Heteren

Foto: Zonnebloem Heteren

Heteren – Op een mooie zonnige dinsdagmiddag gingen de gasten van de Zonnebloem uit Heteren weer kersen eten. De laatste keer dat ze deze activiteit ondernamen is alweer drie jaar geleden. Het behoorde altijd tot de favoriete uitjes van hun gasten.

Dat bleek ook wel uit de enorme opkomst deze keer. Een lange rij auto’s ging vanuit Heteren op weg naar de familie Timmer in Randwijk. Die hadden extra hun best gedaan. Het terrein zag er met alle wapperende vlaggen heel feestelijk uit. Ook de Oekraïense vlag hing er bij en dan realiseer je je in wat voor bevoorrecht land we leven, dat we voor onze gasten van de Zonnebloem dit soort uitjes kunnen organiseren. 

Toen het gezelschap van bijna 50 mensen was gezeten en dacht aan de verleidelijke kersen te kunnen gaan beginnen, had meneer Timmer nog een verrassing door iedereen eerst koffie of thee aan te bieden. Dat viel al heel erg in de smaak. Dat deden de kersen niet minder. Wat een prachtige, verrukkelijke vruchten waren dat. Niet verwonderlijk dat menigeen nog wat extra’s mee naar huis nam.

Kerseneten en pannenkoeken

De activiteit heet dan wel ‘Kerseneten’, maar na afscheid genomen te hebben van de familie Timmer en de hoop was uitgesproken dat we elkaar volgend jaar weer zullen treffen, reed de stoet auto’s naar het pannenkoekenrestaurant in Hemmen. In de sfeervolle boerderij vond iedereen een plekje en ging het gezellig bijpraten met elkaar weer gewoon verder. Ondertussen genietend van een drankje en een heerlijke pannenkoek.

Slechts een enkeling liet het toetje, ijs met slagroom, aan zich voorbijgaan, maar voor de meesten was het geen probleem. Wat geeft het ook. Het is niet iedere dag feest. Zo voelen de mensen dat, een onbezorgd dagje eruit, weg van alle zorgen thuis. Het bestuur en de vrijwilligers vinden het heel mooi om aan het eind van zo’n middag altijd van een van de gasten de waardering te horen voor wat er is georganiseerd. Dat inspireert en moedigt aan om aan de slag te gaan met de volgende activiteit. 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen