Cursus Eerste hulp psychische problemen bij jongeren, start in Elst

Foto: MHFA Nederland
Foto: MHFA Nederland
Foto:

Elst – De afdeling Preventie van Pro Persona biedt in samenwerking met de gemeente de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan de internationale en effectief gebleken Youth Mental Health First Aid cursus waarin de focus ligt op gerichte en helpende aandacht voor alle jongeren die in meer of mindere mate te kampen hebben met mentale problemen.

Helaas laten de cijfers zien dat er heden ten dage veel jongeren zijn die psychische problemen ervaren. Gebrek aan kennis hierover, vooroordelen en niet weten wat te doen, maakt dat er vaak geen hulp wordt gezocht en/of geboden. Of pas heel of te laat. Dit alles maakt dat dit een belangrijk onderwerp is en blijft; een actueel probleem wat zorgt voor veel eenzaamheid en verdriet onder de jeugd.

Steentje bijdragen

Men zou een mooi & nodig steentje kunnen bijdragen aan het helpen van deze jongeren middels de YMHFA-cursus. In deze cursus worden je namelijk tools aangeleerd om eerder te signaleren dat het (even) niet zo goed gaat met de jongere en middels een effectief Actieplan samen tijdig de weg naar de juiste hulpdiensten te vinden, om hiermee veel leed en erger te voorkomen!

Nu is er de mogelijkheid om deze cursus kosteloos te volgen door een ieder die woont of werkt in de regio Nijmegen en in hun (vrijwilligers-)werk of andere rol te maken (kunnen) krijgen met jongeren die (mogelijk) psychische problemen ervaren.

Net als dat EHBO heel belangrijk en waardevol is voor onze samenleving, geldt dat ook zo voor de ‘eerste hulp-cursus op psychisch vlak’.  Met deze cursus stap je niet in de hulpverlenersrol en je hoeft ook niet te diagnosticeren, maar je kan echt het verschil maken door de eerste signalen eerder te herkennen en oprecht oog te hebben voor de jongere, samen op een constructieve manier in gesprek te gaan over waar iemand tegenaan loopt en passende interventies aan te kunnen bieden en moedigen. (Y)MHFA zet in op preventie en interventie; hoe mooi en belangrijk is dat!

YMHFA-cursus

De YMHFA-cursus bestaat uit 4 dagdelen van ieder 3,5 uur en wordt in Elst aangeboden op: vrijdag 7, 14 en 21 oktober, 4 november 2022 van 09.30 tot 13.00 uur.

Deelname is alleen mogelijk als je woont, werkt of vrijwilliger bent in gemeente Overbetuwe. Bij interesse in de cursus kun je mailen naar: [email protected]. Je ontvangt dan een link voor definitieve aanmelding.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen