RKSV Driel speler Finn Kas getroffen door kanker; help mee geld in te zamelen

Scan de QR code en doneer!
Scan de QR code en doneer!
Foto: 538 Missie Finn Kas

Driel – De jonge Finn Kas is een JO8-1-speler bij RKSV Driel. Hij heeft echter lymfklierkanker en ondergaat momenteel behandelingen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

De chemokuren die Finn ondergaat zijn vrij heftig. Met donaties kunnen deze een stuk dragelijker worden gemaakt. RKSV Driel vraagt jouw hulp om te doneren aan Radio 538 voor Finn. Help je mee? Klik hier om te doneren voor Finn of scan de QR code.

Clean room

Het geld gaat naar een zogenaamde clean room, dat is een laboratorium ruimte waar de afweercellen van een kind kunnen worden omgebouwd, zodat ze zich gaan richten tegen de kankercellen van dat kind. Deskundigen halen de afweercellen uit het bloed, bouwen deze om in het laboratorium, geven ze terug aan het kind en dan vallen die afweercellen de kanker aan.

“Dit laatste zorgt er onder meer voor dat de bijwerkingen van de chemokuren dragelijker worden voor Finn”

vertelt vader Guido. Het doelbedrag dat bij elkaar gespaard wordt is € 5380,-. Daarvan is op vrijdag 18 november al € 4000,- opgehaald. Een mooi resultaat!

Over Finn Kas

Finn is bij RKSV Driel begonnen bij de mini’s, speelde daarna in de JO8-2 en sinds dit jaar bij de JO8-1. 30 September werd echter lymfklierkanker geconstateerd en daardoor heeft Finn nog geen minuten kunnen maken bij het team. Ook zijn vader, die zich als leider had opgegeven is uiteraard nog maar weinig tot niet op de club, maar dat behoeft geen uitleg. RKSV Driel kan er wel voor Finn en zijn lotgenoten zijn.

Steunen kan in de vorm van een donatie voor nieuwe clean rooms. Alle kinderen halen hiervoor geld op, zo ook Finn. Dus als je iets kan missen, dan zijn Finn en z’n ouders je zeer dankbaar. Dus doneer en laten we ten eerste hopen dat Finn zich hier goed doorheen slaat en weer herstelt én ten tweede dat ze elkaar weer op de club mogen begroeten!

Bron: Facebook RKSV Driel

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen