Basisschool De Okkernoot in actie voor Gambia met Scholidair 2023

Een betere toekomst voor dorpsbewoners en schoolkinderen
Een betere toekomst voor dorpsbewoners en schoolkinderen
Foto: Stichting Barigan Gambia

Zetten – Leerlingen van basisschool De Okkernoot zamelen elk jaar geld in voor een goed doel. Ze noemen dat project Scholidair. Dit jaar sparen ze voor een project van de Stichting Bagiran Village.

Stichting Bagiran Village is een kleine stichting die als doel heeft om het dorp Bagiran Village in Gambia te helpen. Zodat ook de kinderen daar aan een betere toekomst kunnen werken. Het bevordert de economie als kinderen naar school gaan en daardoor later een betere kans  krijgen in de samenleving, Door scholing heeft de kansarme jongste doelgroep ook een stevige basis voor de toekomst.

Project

Gambia is een klein Afrikaans land waar armoede een groot probleem is. Er zijn maar weinig banen en onderwijs is kostbaar. De overheid biedt geen enkele financiële steun voor ouders of scholen. De gezinnen zijn groot en voor ouders is het voornaamste doel dan ook onderdak en voeding te bieden. Onderwijs komt daarom niet op de eerste plaats. De meeste kinderen leven dan ook overdag vaak op straat.

In het dorpje Bagiran is een schooltje gevestigd met de naam Bapalai Nursery School. In de afgelopen jaren heeft de stichting met hulp van lokale bewoners een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Inmiddels krijgen zo’n 85 kinderen les verdeeld over drie klaslokaaltjes. Na de realisatie van onder andere een watertoren, een omheinig rondom de school, een functionerend toiletgebouw en de aanleg van een groentetuin is het volgende doel van de stichting al bepaald. Dit doel is plaatsen van speeltoestellen. Met de opbrengst van Scholidair 2023 gaat hier invulling aan gegeven worden.

Scholidair 2023

De Okkernootjes gaan helpen bij het realiseren van speeltoestellen op het schoolplein bij de basisschool. Daarvoor ondernemen de leerlingen meerdere acties:

  • Flessenactie: Op woensdag 7 juni gaan de leerlingen langs de deuren om lege flessen in te zamelen. Spaar je ook mee? Je mag op deze dag ook een zak lege flessen voor jouw deur zetten of inleveren tot en met 28 juni op school.
  • Ruilspel: Tot en met woensdag 14 juni doen de leerlingen het ruilspel. Een knikker wordt ingeruild voor andere voorwerpen. De geruilde spullen worden geveild.
  • Sponsorhinderloop: Op woensdag 14 juni houdt de school een sponsorhinderloop.
  • Veiling: Op donderdag 22 juni worden de voorwerpen van het ruilspel tijdens een veiling verkocht.
  • Online doneren: Je mag ook online doneren. Klik hiervoor op deze link.

Bron: De Okkernoot

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen