Alzheimer Café: Mensen met dementie verleiden tot bewegen

Foto: KitzD66, Pixabay

Elst – Bewegen is belangrijk voor iedereen. Ook voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Mensen met dementie bewegen soms trager en lopen langzamer.

Vaak kan dit komen door onzekerheid.

Tips voor beweegactiviteiten

De geriatriefysiotherapeut van Reflex Fysio komt vertellen en luisteren. Zij biedt tips voor gezamenlijke beweegactiviteiten en stimuleert de bezoekers om te bewegen. Bewegen kan op vele manieren: binnenshuis door het verrichten van huishoudelijke klusjes of leuke oefeningen. Of buiten in de voorjaarslucht door een blokje om of in de tuin.

Bewegen kan ook op de plaats en zelfs op de stoel of in de rolstoel. Bewegen geeft ook bij licht intensieve activiteit al gezondheidsvoordeel. Wist je dat bewegen een positief resultaat kan hebben op het slaappatroon en op de eetlust? Tijdens dit Alzheimercafé helpt de fysiotherapeut je met trucjes om iemand met dementie te verleiden om (samen) te bewegen.

Graag vooraf aanmelden

Dit kan door een mail te sturen naar: [email protected] of telefonisch bij de coördinator: tel.: 06 363 24 778.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen