Een drie sterren uitje voor de Zonnebloem

Foto: Zonnebloem Heteren

Het was al weer het vierde uitje dit jaar voor de deelnemers van de Zonnebloem in Heteren. Na toneel, een boottocht en een diner, stond er weer een diner op het programma.

Dat is geen probleem, want ze weten waar we de mensen een plezier mee doen. Het bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen. Inclusief de vrijwilligers ging er maar liefst een gezelschap van bijna 50 mensen op pad naar Wageningen.

Spannend

Eigenlijk vond iedereen het van te voren best een beetje spannend wat hen te wachten stond. De reis ging naar de Hotelvakschool. Een instituut in Wageningen waar studenten alles kunnen leren op het gebied van de horeca zoals kok, gastvrouw/heer, of alles over het bakkersvak. Nu is de theorie natuurlijk geduldig. Het geleerde moet ook in de praktijk worden gebracht. Daarom bestaat er de mogelijkheid om bij de Hotelvakschool uit eten te gaan.

Deze keer was de dinerzaal helemaal gereserveerd voor de Zonnebloem Heteren. Bij binnenkomst was iedereen heel blij verrast! Waar waren ze terecht gekomen? Wat zag dat er mooi uit! Prachtig gedekte en versierde tafels stonden klaar. De mensen werden heel vriendelijk door de studenten ontvangen en naar hun stoel gebracht.

Het diner kon beginnen

Ze hadden er in de keuken iets heerlijks van gemaakt. Klassieke uiensoep, een rouleau van hoender en tot slot een Grand Dessert. Het zag er allemaal even fantastisch uit en het smaakte uiteraard ook voortreffelijk. Hadden ze het in de keuken dus helemaal voor elkaar, ook de bediening liep op rolletjes. Niets was teveel, met een glimlach op het gezicht en uiterst gemotiveerd werden onze gasten door de studenten in de watten gelegd.

Je kunt je afvragen of ze hier nu bij een opleiding waren of aan tafel zaten in een drie sterrenrestaurant. Deze studenten moeten straks met vlag en wimpel voor hun examen slagen!

Dat was dus een heel geslaagde avond waar iedereen met heel veel plezier op terug kijkt. Dit soort uitjes is alleen maar mogelijk dankzij de inzet van de vrijwilligers. De gasten moeten worden gehaald en gebracht en altijd kan wel iemand even een helpende hand gebruiken. Allemaal geen probleem. De vrijwilligers doen dit werk heel graag en genieten zelf, in dit geval van het lekker eten, maar ook van het zien dat de deelnemers zo genieten. Dankbaar werk.

Misschien ook wel iets voor u om bij zo’n activiteit van de Zonnebloem te helpen of zelfs te organiseren. Ze kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.  Meld je hier aan.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen