Kersen, kersen én een pannenkoek

Foto: Zonnebloem Heteren

Driel/Hemmen – Nog maar een paar weken geleden werd koers gezet naar Wageningen voor een heerlijk diner bij de Hotelvakschool. Op deze laatste dinsdag in juni ging de karavaan met Zonnebloem gasten alweer richting Driel voor wat genoemd mag worden het traditionele Kerseneten.

Toch was het allemaal anders dan anders. Vanaf het begin van deze activiteit waren we altijd meer dan welkom bij de familie Timmer in Randwijk. Jarenlang werden we daar heel gastvrij ontvangen en genoten we van de heerlijke kersen. Met heel veel spijt lieten ze ons nu weten dat het dit jaar niet mogelijk was om ons te ontvangen. Het vraagt ook wel het een en ander om het een gezelschap van bijna 60 mensen naar de zin te maken.

Op naar Driel dus

Callista Agema en Jasper van Baarle hadden hun Kersentuin, die ze sinds kort bestieren, gezellig ingericht en ontvingen de gasten allerhartelijkst. Het was een fleurig geheel want met het mooie warme weer werden er heel wat parasols en paraplu’s uitgeklapt waar onder het prettig toeven was. De kersen smaakten opperbest en met de stemming onder de gasten was het niet anders. Wat fijn dat we hier terecht konden en zo de jarenlange traditie van het Kerseneten in stand kon blijven.

Wat bij deze activiteit ook altijd hoort is het eten van een pannenkoek. De karavaan reed dus van Driel naar Hemmen, naar Pannenkoekenboerderij Aan de Linge. Een idyllisch plekje waar het gezelschap, heerlijk buiten gezeten, van een overheerlijk oudhollands pannenkoekendiner genoot. Best wel een beetje vermoeid, maar voldaan keerde iedereen rond vijven weer naar huis.

Laten we hopen dat ook volgend jaar het Kerseneten weer georganiseerd kan worden. Ze blijven het proberen. Daarvoor heeft de Zonnebloem Heteren nog wel een paar enthousiaste vrijwilligers nodig die dat mogelijk kunnen maken. Kom op Heteren!! Meld je hier aan.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen