Zonnebloem Heteren in de boot genomen

Foto: De Zonnebloem Heteren

Nee, dat was geen grapje vorige week dinsdag. De gasten van de Zonnebloem uit Heteren gingen werkelijk aan boord van de ‘Kroon van Leerdam’ voor een prachtige tocht over de Linge.

Heel veel gasten hadden zich aangemeld voor dit uitje en dus zag men alweer een een lange stoet auto’s over de A15 voor zich koers zetten naar Leerdam.

Van de bus in de boot

Maar een fantastische gift van een anonieme gever maakte het mogelijk om met een comfortabele bus te gaan. Wat extra fijn was dat nu ook gasten die afhankelijk zijn van een rolstoel meekonden. Best hoog natuurlijk zo’n bus en dus een paar stapjes op, maar met behulp van hier en daar een kontje vond iedereen een gerieflijk plekje. Na drie kwartier bereikten ze Leerdam en daar lag de ‘Kroon van Leerdam’ al te wachten.

“De plaatsen waar het appelgebak staat zijn voor de Zonnebloem”, was de boodschap, wat jaloerse blikken gaf van andere gasten. Ze boften heel erg met het weer. Eindelijk scheen de zon in plaats van alle regen van de laatste tijd. Zelfs op het dek was het aangenaam vertoeven. Met zulk weer ziet de omgeving er toch veel mooier uit. Met recht kan je zeggen dat de Linge een van de mooiste riviertjes van Nederland is. Prachtige landhuizen met tuinen waar je alleen maar van kan dromen, pittoreske dijk dorpjes, mooie natuurgebieden met heel veel vogels, een jachthaventje, het kwam allemaal voorbij op deze rondvaart.

Ondertussen ontbrak het de gasten aan niets. Koffie met appelgebak, met hier en daar ook nog een klodder slagroom, nog een koffie en tot slot ook nog een lekker drankje. De bemanning van het schip sloofde zich uit om onze gasten te verwennen en dat is ze gelukt. Heerlijk om te zien hoe iedereen genoot. De chauffeur bracht het gezelschap weer veilig naar Heteren. Onvoorstelbaar als je ziet hoe hij zo’n gevaarte door de smalle straten van Heteren weet te manoeuvreren. Een applaus voor hem was meer dan op zijn plaats. Een heel geslaagde middag vond iedereen.

Vrijwilligers gezocht!

Het blijft een vreemde en voor de gasten vooral akelige gedachte dat dit soort uitjes volgend jaar wel eens niet meer door kunnen gaan door het ontbreken van vrijwilligers die dit soort uitjes willen organiseren.

Niets voor jou? Vrijwilliger bij de Zonnebloem? Je krijgt er een hoop gezelligheid én dankbaarheid voor terug! Meld je hier aan.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen