112

Zetten schrikt op van vuurwerk en brandstichting

Zetten- Inwoners werden vanavond opgeschrikt door flinke vuurwerkknallen. Rond 21.00 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand buiten op het Julianaplein.

Er waren veel jongeren op de been in en rond het centrum van Zetten. Lopend, met de fiets of auto. Her en der stonden groepjes jongeren. Minstens een persoon had vuurwerk bij zich en stak deze tussen de huizen af, waardoor er enorme knallen te horen waren.

De brand was vlakbij de ondergrondse containers. Het vuur was maar klein en ging vanzelf bijna uit. Brandweer Zetten kon niet meer doen dan een nacontrole te doen. De politie was ook gealarmeerd door een paar jongeren. Ze ondervroeg de getuigen en reden daarna Zetten door om verdachten op te sporen. Ondanks de knallen waren de daders niet te vinden. Dat er zoveel jongeren op straat waren, maakte de opsporing niet makkelijker op.

Er raakte niemand gewond. Het is niet bekend wie de daders zijn van de brand of wie het vuurwerk af hebben gestoken. Een van de getuigen vertelde dat het om een jeugdgroep van zo’n dertig personen zou gaan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden