112

Forensisch onderzoek na ramkraak juwelier Van Schaik in Zetten

Zetten – De juwelierszaak Van Schaik is vannacht doelwit geweest van een ramkraak. Met behulp van een rolcontainer en een bestelwagen hebben criminelen naar binnen kunnen komen.

De politie is bezig met forensisch onderzoek. De straat is inmiddels schoongemaakt.

Rolcontainer van de bakker

Donderdagnacht rond 4.00 uur werd een rolcontainer, die bij de bakker aan de overkant stond, naar het pand gebracht. Deze paste tussen de twee rampalen die voor de ingang van de winkel staan. Daarna zijn de daders met een bestelwagen tegen de container aangereden, waardoor de deur en het rolluik erachter kapot gingen. Zo verschaften ze zich toegang tot de juwelierszaak en wisten met een onbekend buit er vandoor te gaan. Daarbij hebben ze veel schade veroorzaakt.

De daders staken de bestelwagen in brand en zijn er op een scooter vandoor gegaan. Deze scooter is later in de Bellefleur terug gevonden. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Omwonenden hebben de brandende bestelwagen terug naar de straat geduwd, zodat de brand niet over kon slaan op het pand en aangrenzende woningen. Kort erna kon brandweer Zetten de brand blussen.

Forensisch onderzoek

Vanmorgen heeft de politie uitgebreid forensisch onderzoek gedaan en zijn betrokkenen ondervraagt. De juwelier en zijn personeel zijn ervan geschrokken. “Je houdt er wel rekening mee dat zoiets kan gebeuren, maar als het dan zover is is dat best beangstigend,” vertelde een van de vrouwelijke medewerkers. Het zal nog wel even duren voordat het gevoel van veiligheid weer terug komt. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos kwam ook even langs om de betrokkenen een hart onder de riem te steken.

Diverse omwonenden hebben vannacht wel sirenes gehoord, maar dachten dat het een ambulance was. Ludwig van de Ven woont vlakbij aan de Sleeënburgsestraat baalt ervan dat hij niet even is gaan kijken.  “Schandalig dat ze niet met hun poten van andermans spullen kunnen blijven!” Hij had graag (een van de) dader(s) graag in de kraag willen grijpen.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen