112

Update: Voortvluchtige Bretly Dorder aangehouden in Amsterdam

Foto: DM van Hellesem

Update: De voortvluchtige Bretly Dorder is aangehouden in Amsterdam. Dat meldt de Rotterdamse politie woensdag. Hij werd aangehouden bij het Amsterdamse Hotel Multatuli, waar vlak voor zijn aanhouding naar binnenging.

“Hij was geen gast van ons, maar kwam binnenlopen met een smoes om naar het toilet te gaan”, zo laat een medewerker van het hotel op de Prins Hendrikkade weten.

“Toen hij weer naar buiten ging, een paar minuten daarna, werd hij meteen aangehouden.” Volgens de medewerker werd D. al achtervolgd door de politie en hoefde het hotelpersoneel daarom geen alarm te slaan. Eerder meldde de politie dat er rond 08.00 uur een tip binnenkwam dat de verdachte gezien zou zijn. Vervolgens zagen agenten hem lopen. Rond 08.15 uur werd hij aangehouden.

OM kijkt of tipgeld in zaak Bretly D. wordt uitgekeerd

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de beloning van 25.000 euro wordt uitgekeerd voor de tip die woensdagochtend leidde tot de aanhouding van de voortvluchtige verdachte Bretly D. (24). Een woordvoerder van het OM in Rotterdam zegt dat dit onderzoek tijd vergt.

Het OM maakte maandag bekend dat er een beloning zou worden uitgeloofd voor de gouden tip. “We onderzoeken nu of de tip die heeft geleid tot de aanhouding in aanmerking komt voor de beloning. Daar wordt uitgebreid naar gekeken, of het geld ook echt voor iemand bestemd is en we niemand anders tekort doen”, zegt de OM-woordvoerder.

Eerder dit jaar verdeelde het OM 30.000 euro over twee tipgevers voor tips die leidden tot de aanhouding van de voortvluchtige ‘Lucky’, de verdachte van de fatale schietpartij in januari bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Ook op hem had de politie een klopjacht geopend. Na onderzoek kwam het OM tot de conclusie dat informatie van beide tipgevers zeer waardevol bleek te zijn, waarop is besloten dat beiden een deel van de beloning kregen.

Bron: Nieuws.nl/ANP

Bericht 22 oktober 2023:

Vanwege een dodelijk schietincident in Rotterdam op 13 oktober en een steekincident in Zutphen, is de politie dringend op zoek naar Bretly Dorder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 60-jarige man, die in de nacht van 12 op 13 oktober door vuurwapengeweld om het leven kwam.

Ook wordt hij ervan verdacht dat hij in de nacht van 20 op 21 oktober een 32-jarige man heeft neergestoken in Zutphen

Moord op psychiater

Zaterdag werd de naam en foto van Bretly Dorder vrijgegeven omdat hij na de moord op psychiater Jean van Griensven (60) wederom zou hebben toegeslagen in Zutphen. Dorder, die geen vast woon- of verblijfplaats heeft, kwam bij de politie in beeld na de gruwelijke moord op psychiater Van Griensven. Brandweerlieden vonden toen de zwaargewonde en neergeschoten Van Griensven nadat er meldingen waren binnengekomen dat er brand in zijn woning aan het Handelsplein in Rotterdam woedde.

Een ruzie in een woning aan de Van Hallstraat in Zutphen liep uit de hand en daarbij heeft Dorder vermoedelijk de man gestoken. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en de politie te waarschuwen. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

Dorder is 24 jaar en heeft geen vaste woon- en/of verblijfplaats. Hij heeft een fors postuur, is ongeveer 1.83 m lang en wordt beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen. De politie waarschuwt mannen om geen afspraak via chatboxen zoals Bullchat (een chatroom waar homo’s met elkaar in contact kunnen komen) met Dorder te maken. Als hij dat wel doet, wordt gevraagd direct contact op te nemen met de politie.

Arnhem

Zaterdag waren rechercheurs met man en macht op zoek in onder meer Arnhem, waar hij zou zijn gezien in de KFC en ook in Doetinchem. De zwaarbewapende mannen van de Dienst Speciale Interventies (DSI) deden onder meer een inval in de wijk Dichteren in Doetinchem. Deze zoektocht was vruchteloos. De inval zou volgens buurtbewoners bij een familielid van Dorder zijn geweest.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen