112

Verzoek handhaving kwekerijen Oosterhout terecht afgewezen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Tama66, Pixabay

De gemeente Overbetuwe heeft terecht afgezien van handhaving tegen een aantal kwekerijen uit Oosterhout. Dat oordeelt de rechtbank naar aanleiding van een handhavingsverzoek van een buurtbewoner.

De buurtbewoner stelde overlast te ervaren van het laden en lossen en van het vrachtverkeer dat langs zijn woning rijdt. Hij verzocht de gemeente daarom op te treden tegen overtreding van de geluidnormen. Daarnaast verzocht hij de gemeente om de kwekerijen te verbieden om ’s nachts te laden en te lossen en vrachtwagens te laten rijden.

Ander bedrijf veroorzaakt overlast

Tijdens de rechtbankprocedure werd duidelijk dat niet de kwekerijen de overlast vanwege het laden en lossen veroorzaken, maar een ander bedrijf in de omgeving. De gemeente heeft dit bedrijf niet onderzocht, maar hoefde dat ook niet te doen volgens de rechtbank. De buurtbewoner verzocht immers uitdrukkelijk om op te treden tegen de kwekerijen vanwege de vermeende overtreding. De rechtbank begrijpt dan ook dat de gemeente zich in deze procedure daartoe heeft beperkt.

Gemeente hoefde niet naar hinder vrachtverkeer te kijken

Daarnaast oordeelt de rechtbank dat de gemeente niet naar de indirecte hinder van het vrachtverkeer bij de woning van de buurtbewoner hoefde te kijken. Deze overlast wordt ook door andere vrachtwagens van andere bedrijven veroorzaakt. Daarom kan dit niet meer aan de kwekerijen worden toegerekend.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen