112

Schuur in Herveld na vondst drugslab gesloten

Foto: DM van Hellesem

Herveld – Burgemeester Hoytink-Roubos heeft besloten een voornemen te versturen om een schuur in Herveld voor de periode van 6 maanden te laten sluiten.

Op 12 februari werd hier door de politie een drugslab aangetroffen.

In de schuur heeft een explosie plaatsgevonden. De politie trof bij onderzoek een groot professioneel drugslab aan. Omdat uit het politieonderzoek bleek dat er grote hoeveelheden verdovende middelen en goederen bestemd voor de productie daarvan aanwezig waren, gaat burgemeester Hoytink-Roubos over tot sluiting van het pand voor 6 maanden. De politie heeft het drugslab inmiddels ontmanteld.

Opiumwet

Op basis van de artikel 13b van de Opiumwet kunnen burgemeesters panden tijdelijk sluiten als ze worden gebruikt voor drugscriminaliteit. β€œDe explosie van dit drugslab laat zien hoe gevaarlijk dit soort activiteiten zijn voor de directe omgeving. Gelukkig zijn er dit keer geen gewonden gevallen. Drugscriminaliteit vormt een ernstige bedreiging voor de samenleving en de leefbaarheid in een dorp. Daarom pakken we dit in samenwerking met de politie hard aan,” aldus burgemeester Hoytink-Roubos.

De voorgenomen sluiting van de schuur betekent dat er niemand meer in mag. De schuur wordt dan verzegeld en regelmatig gecontroleerd. De sluiting van de schuur is een bestuursrechtelijke maatregel die de burgemeester kan nemen om te zorgen dat de openbare orde en veiligheid rondom een pand hersteld wordt. Daarnaast kan het Openbaar Ministerie de betrokkenen strafrechtelijk vervolgen.

Heb je het vermoeden dat er ergens drugs verhandeld of geproduceerd worden? Meld het dan bij de politie via 0900 8844. Wil je anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen