De week van ons eten: wie doet er mee?

Foto: RitaE, Pixabay

Van 5 tot en met 12 oktober 2024 is heel Nederland ‘De week van ons eten’. Ook in Gelderland zetten ze dan de schijnwerper op ons eten en de voedselmakers.

Voldoende, afwisselend en gezond voedsel is belangrijk voor iedereen. De Provincie waardeert alle agrarische ondernemers die zich hier dagelijks voor inzetten, de Gelderse ondernemers in het bijzonder. En ze vinden het belangrijk dat iedereen weet waar ons eten vandaan komt. Genoeg redenen om zich ook dit jaar weer in te zetten om ‘De week van ons eten’ tot een succes te maken.

Harold Zoet: “Eten op ons bord vinden we heel vanzelfsprekend, maar agrariërs zetten zich daar elke dag voor in. Goed om daar zo nu en dan bij stil te staan en waardering en aandacht voor te hebben voor onze Gelderse voedselmakers.”

Voor én met

Open erf, proeverijen, markten, onze streekproducten in de schijnwerper: de voorbereidingen voor een week met verschillende interessant, leerzame en leuke activiteiten zijn gestart. Zowel landelijk als in Gelderland wil de Provincie vanuit verschillende invalshoeken de waarde van ons eten laten zien. Dat doen ze graag samen met én voor boeren, tuinders, ondernemers, scholen, (land)winkeliers, jongeren en vele anderen. Ze maken daarvoor graag gebruik van hun gewaardeerde netwerken.

Meedoen met de Dutch Foodweek

Wil je met een activiteit meedoen met ‘de week van ons eten’? Dat kan: deel je activiteit op deweekvanonseten.nl. De Provincie hoopt op veel Gelderse activiteiten en bezoekers.

De week van ons eten is een initiatief van Dutch Foodweek. Meer informatie over alle activiteiten staat op de website deweekvanonseten.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen