Schuilkelder Helene Kröller-Müller tijdelijk opengesteld

Foto: Kröller-Müller Museum

Naar aanleiding van de jaarlijkse herdenking van Operatie Market Garden wordt de zogenoemde schuilkelder van het museum tijdelijk opengesteld.

In de Tweede Wereldoorlog lag hier de kunstcollectie van Helene Kröller-Müller (1869-1939) opgeslagen.

Over de schuilkelder

In 1939 wordt in een zandduin op de Veluwe begonnen met de bouw van een schuilkelder. Vanaf 22 juli 1940 wordt de hele collectie hier ondergebracht. De kunstwerken worden op volgorde van kostbaarheid verpakt en in kleine groepen verplaatst. Binnen een week zijn alle werken in veiligheid, waarna het museum zijn deuren sluit.

Op 15 april 1945 wordt het museum bevrijd door de Canadezen, die ook helpen bij de herinrichting. Op 6 oktober 1945 wordt het Kröller-Müller officieel heropend. Lees meer over het museum in oorlogsjaren in de Tijdlijn krollermuller.nl/tijdlijn/een-tijdlijn-vol-verhalen

Openingstijden en entreeprijzen

De schuilkelder is open van 8 tot en met 29 september van maandag tot en met zondag, tussen 11.00 tot 15.00 uur.

Let op: toegang is alleen mogelijk in combinatie met een vooraf online gereserveerd ticket voor het museum. De entree tot de schuilkelder is dan gratis. Wel moet eerst een toegangsvoucher worden gehaald bij de ontvangstbalie van het museum. Je ontvangt dan ook een routekaartje en brochure.

Het museum is partner van Liberation Route Europe liberationroute.com/

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen