Ondanks maatregelen wordt de weekmarkt in Elst druk bezocht

Toch nog mensen op de weekmarkt
Toch nog mensen op de weekmarkt
Foto: Lex Blomsma Advies Design Marketing

Ondanks alle maatregelen die er getroffen worden om de verspreiding van het coronavirus in te perken, zijn er nog steeds een aantal mensen die naar de weekmarkt in Elst toe gaan. Zelfs senioren lijken de regels te negeren.

De weekmarkten gaan bijna overal door. Dat is fijn als je nog wat nodig hebt. Maar het is ook een groot risico als je er naartoe gaat, omdat je andere mensen tegenkomt. Vooral ouderen lopen een groot risico om besmet te worden en daardoor in het ziekenhuis te belanden. De ziekenhuizen en het personeel is al overbelast door de extra werkdruk. Dus denk na voordat je je in een menigte begeeft. Ook al ben je zelf niet ziek, je kunt al wel besmettelijk voor jouw omgeving zijn.

Straks gaat de weekmarkt ook niet door

Als iedereen toch naar de weekmarkt gaat, dan zou deze wel eens verboden kunnen worden, als blijkt dat het een risico vormt. Daar benadeel je ook de marktkraamhouders mee, die ondanks de coronavirus hun hoofd boven water proberen te houden.

Vermijd voorlopig andere mensen

Als het niet nodig is, ga dan niet naar buiten. Bescherm jezelf en andere mensen door jezelf af te zonderen. Daarmee zorg je er ook voor dat het veiliger is, voor jezelf en je medemens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen