Expositie ‘UNDER A SNOWY MOON’ in Galerie de Sleedoorn

Expositie UNDER A SNOWY MOON
Expositie UNDER A SNOWY MOON
Foto: Galerie de Sleedoorn

Zetten –  De expositie ‘UNDER A SNOWY MOON’ is van vrijdag 3 tot en met zondag 26 februari is in Galerie de Sleedoorn te bewonderen. Het is een duo expositie met keramische beelden van Jeannet Klement en tekeningen en schilderijen van Vincent Bakker. In de werken van beide exposanten speelt de menselijke figuur een hoofdrol.

De expositie wordt op zondag 5 februari om 15.00 uur feestelijk geopend. De naam van de expositie is een verwijzing naar de eerste volle maan in februari. Deze volle maan, ook wel sneeuwmaan genoemd, staat op de dag van de opening van de expositie aan de hemel.

Jeannet Klement

Jeannet Klement maakt figuratieve beelden en scenes van klei. De beelden zijn gebaseerd op indrukken en observaties van haar dagelijks leven, waarbij de mens centraal staat. Haar werk is losjes geboetseerd, kleurrijk en met oog voor detail. De houdingen, gebaren, kleding en omgeving worden zorgvuldig weergegeven. Ze toont ze ons niet alleen de mens in zijn hedendaagse omgeving, maar ook hun bezieling en kwetsbaarheid. Klement zoomt in op ogenschijnlijke onbelangrijke situaties, voor een ieder herkenbaar. Daardoor soms onbedoeld grappig. Dit levert bij menigeen een glimlach op bij het zien van haar werk.

Ook fantasieën, herinneringen, nieuwsberichten en fragmenten uit een boek of film verwerkt zij tot beeld. In de uitvoering en decoratie laat Klement zich onder andere inspireren door schilders als Matisse, Alice Neel, maar ook door bloemstillevens uit de 17e eeuw.

Vincent Bakker

De schilderijen en tekeningen van Vincent Bakker kenmerken zich door een fantasievolle vrije figuratie. In de werken is de menselijke figuur herkenbaar, vaak in gefragmenteerde vorm. De werken zijn associatief en kenmerken zich door een verhalend karakter. De toeschouwer wordt door het werk uitgedaagd om oordelen los te laten en verwondering voorrang te geven. Zelf zegt Vincent over zijn werk:

“Ik werk vanuit een inspiratie die ik krijg uit verhalen, muziek of film. Het eerste idee is vaak slechts een vonkje dat de aanzet vormt tot een nieuw werk. Als er eenmaal een begin is gemaakt ontstaan het werk tijdens de zoektocht naar compositie en inhoud.”

Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur, H. Piersonstraat 11b, Zetten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen