Dorpshuis Herveld in oktober tegen de vlakte

Foto: Overbetuwe Nieuws

Het is eindelijk meer bekend over de sloop- en herbouw van dorpshuis De Hoendrik in Herveld: in de loop van oktober gaat het plat. Het selecteren van een aannemer en wanneer met deze klus kan worden begonnen heeft eventjes geduurd.

HERVELD/ANDELST – Zalencentrum De Hoendrik en de sportzaal achter De Hoendrik wordt aan elkaar gekoppeld. Daardoor kan gebruik worden gemaakt van elkaars faciliteiten. De bouw duurt van 2019 tot eind 2020. De Hoendrik krijgt een grote zaal met een podium en oefenruimte en (vergader)zalen. De sportzaal krijgt een aparte toegang voor de scholen en een berging voor De Hoendrik en de Clara Fabriciusschool. De huidige gymzaal aan het Dorpsplein komt leeg. Daarvoor wordt een nieuwe bestemming gezocht.

Nieuwe inrichting omgeving

Als De Hoendrik klaar is, wordt een start gemaakt met de herinrichting van het Jupiterplein en Dorpsplein en het schoolplein van de Clara Fabriciusschool.

Voorgeschiedenis

Zalencentrum De Hoendrik aan het Dorpsplein in Herveld is in de jaren ’70 gebouwd. Het gebouw is verouderd en heeft groot onderhoud nodig. Ook de sportzaal aan het Dorpsplein is sterk verouderd en aan vervanging toe. De vereniging ‘Ons dorpshuis’, de eigenaar en de exploitant van De Hoendrik en de gemeente hebben 2 scenario’s onderzocht: nieuwbouw of renovatie van De Hoendrik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen