Lyceum Elst verzamelt elektronisch afval

Foto: Pixabay

Lyceum Elst gaat elektronisch afval inzamelen met Wecycle

ELST – Het Lyceum in Elst zamelt tot 11 november van dit jaar klein elektronisch afval in. De middelbare school doet mee aan een actie onder de vlag van Wecycle.

Beloning voor inzamelen

Wecycle wil het weggooien van klein elektronisch afval tegen gaan. Van het ingezamelde elektronisch apparatuur worden de onderdelen gerecycled. Scholen die hieraan meedoen krijgen in ruil voor hun inspanningen een lespakket dat in de school gebruikt kan worden. Zelfs een leespakket of digitale camera voor gebruik op school behoort tot de beloning.

Wecycle in samenwerking met scholen

Wecycle richt zich vooral op basisscholen, maar ook steeds meer middelbare scholen gaan vaker meedoen. Het Lyceum uit Elst is een mooi voorbeeld. ,,Het project is hier niet specifiek aan een klas of leerproject verbonden, we hebben iedereen in de school opgeroepen mee te doen. Op verschillende plekken staan bakken waar de spullen ingeleverd kunnen worden”, zegt Marjon van Bussel, projectleidster en coördinator maatschappelijke stage op de school.

Donatie

Wecycle doneert namens de deelnemende scholen ook een verjaardagspakket aan de Stichting Jarige Job.Deze stichting zorgt ervoor dat minderbedeelde gezinnen in staat zijn om kinderverjaardagen te vieren met cadeautjes en traktaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen