Column Patricia Hoytink-Roubos

Foto: Phlegs1 English Wikipedia

Column Patricia Hoytink-Roubos
Wat is Overbetuwe toch een prachtige gemeente om burgemeester van te mogen zijn!

Inmiddels ben ik alweer vijf maanden burgemeester van de gemeente Overbetuwe met al haar verschillende kernen, de tijd vliegt voorbij. Voor de zomervakantie heb ik voor het eerst zelf Blauwe Dinsdag mogen ervaren, eerst in Oosterhout en daarna in Elst wat een geweldige dag was dat! Je voelt de saamhorigheid en de energie op die dag gewoon door de gemeente gaan, erg leuk om mee te maken en er met elkaar een echte Blauwe Dinsdag van te maken.

En er zijn sinds die dag weer zoveel andere dingen voorbij gekomen. Ik ben de afgelopen maanden bijvoorbeeld bij verschillende diamanten bruidsparen op bezoek geweest en heb daar prachtige persoonlijke verhalen gehoord. We hebben op een mooie zomerse donderdagmiddag bij De Bongerd in Heteren, de feestelijke huldiging van maar liefst 32 gouden bruidsparen gevierd.

Daarnaast ben ik met een bus vol enthousiaste inwoners afgereisd naar Lent om gezamenlijk het eerste Democratiefestival te beleven. Het was een zeer geslaagde dag met allerlei interessante sprekers, leuke workshops en een goede sfeer. Op de terugweg in de bus kreeg ik het uitdrukkelijke verzoek van de inwoners om dit volgend jaar weer te doen, wellicht gaat u dan ook mee?

In aanloop naar de herdenking van 75 jaar Market Garden mocht ik samen met de burgemeesters van de andere Airborne gemeenten (Arnhem, Ede en Renkum) een speciale munt onthullen, ontworpen ter gelegenheid van de 75 jaar Airborne herdenkingen. Op het moment dat ik dit schrijf, zitten we net voor de Polenherdenking in Driel op zaterdag 21 september a.s. Ik ben diep onder de indruk geraakt van de verhalen over wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld 75 jaar geleden en hoe dat zijn sporen heeft nagelaten.

Verschillende raadsvergaderingen en politieke avonden zijn er natuurlijk ook geweest. Nader kennismaken met de raadsleden op allerlei verschillende locaties in de gemeente. Regelmatig een rondje fietsen met mijn man langs de Linge. Allemaal dingen waardoor ik onze gemeente steeds beter ga leren kennen.

Wat is Overbetuwe toch een prachtige gemeente om burgemeester van te mogen zijn!

Patricia Hoytink-Roubos, burgemeester gemeente Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen