Het Toonbeeld; Welke vrijwilliger staat dit jaar in het zonnetje?

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos reikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van het gemeentebestuur Het Toonbeeld uit.

De gemeente Overbetuwe zet een vrijwilliger in het zonnetje, die zich afgelopen jaar met hart en ziel heeft ingezet. De prijs bestaat uit een beeldje en een oorkonde,.

Ruim 10.000 vrijwilligers

Wist je dat de Overbetuwe zo’n 10.000 vrijwilligers telt? Mensen die zich zonder terughoudendheid inzetten voor hun medemens, natuur of cultuur. Zonder al deze betrokkenheid werd er niet zoveel prachtig werk verzet. Vrijwilligerssteunpunt Overbetuwe helpt versterken, ondersteunen en promoten van vrijwilligerswerk in Overbetuwe. Het Vrijwilligerssteunpunt zich in voor een maatschappelijk klimaat waarin inwoners, organisaties en bedrijven gestimuleerd worden te participeren.

Onschatbare waarde

Vrijwillige inzet is van onschatbaar belang voor een leefbare samenleving. Het is de meest vanzelfsprekende manier om maatschappelijke betrokkenheid te uiten. Bovendien heeft vrijwilligerswerk ook een positieve invloed op onze maatschappij en de individuele burger. Vrijwilligerswerk levert onbetaalbare zorg, diensten en activiteiten op. Daarnaast biedt het velen de mogelijkheid om maatschappelijk mee te doen. Ook mensen die minder mogelijkheden hebben in de samenleving en op de arbeidsmarkt.

Het doen van vrijwilligerswerk versterkt welzijn, gezondheid en het gevoel van eigenwaarde. Het helpt om persoonlijke en sociale vaardigheden te ontwikkelen. En het kan helpend zijn om zicht te krijgen op de Nederlandse manier van samen leven en werken.

Het Toonbeeld 2019

Karin Smeenk uit Driel werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2019. Zij kreeg het Toonbeeld uitgereikt door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos.

Karin was compleet overweldigd door de nominatie en de eer die haar toekwam. Karin verdiende grote waardering en erkenning voor haar werk in deze maatschappij, waarin er steeds minder vrijwilligers beschikbaar zijn. Muziekvereniging Concordia speelde speciaal voor haar een muziekstuk.

Wie wil jij voordragen voor Het Toonbeeld?

Een vrijwilliger, of een groep vrijwilligers voordragen voor Het Toonbeeld van 2020? Dat kan, want er is een speciaal formulier voor gemaakt. Beantwoord alle vragen uitvoerig, zodat de jury een uitgebreid en volledig verhaal ontvangt. Formulieren die niet zorgvuldig of kort zijn ingevuld worden snel ter zijde geschoven, zo leert de ervaring.

Klik hier en vul het formulier in. Inschrijven kan tot 31 oktober.

Lees ook:

Bron: Vrijwilligers Steunpunt Overbetuwe/ Forte Welzijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen