Wethouders nieuwe coalitie GBO-CDA-GL geïnstalleerd

Foto: gemeente Overbetuwe

Elst – Tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Overbetuwe zijn woensdag 11 mei de vijf wethouders van de nieuwe coalitie van Overbetuwe geïnstalleerd. De coalitie die de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de gemeente vormt, bestaat uit GBO, CDA en GroenLinks.

GBO heeft 8 zetels in de nieuwe raad, het CDA 7 zetels en GroenLinks 3: samen goed voor een meerderheid van 18 van de 29 zetels.

De komende collegeperiode 2022-2026 komen er vijf wethouders. GBO levert twee wethouders: Dimitri Horsthuis-Tangelder en René Post. Voor het CDA zijn Wijnte Hol en Chantal Teunissen geïnstalleerd als wethouder. Rik van den Dam neemt namens GroenLinks als wethouder deel aan het college. Chantal Teunissen wordt deeltijdwethouder (0,6 fte).

Coalitieprogramma op hoofdlijnen

Het coalitieprogramma op hoofdlijnen van GBO, CDA en GroenLinks voor de periode 2022 – 2026 heet Samen aan Zet!’. Het programma is hier te lezen. Tijdens de raadsvergadering op 11 mei reageerden de raadsfracties op dit akkoord.

Dimitri Horsthuis-Tangelder, René Post, Wijnte Hol en Rik van den Dam werden bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart voor hun partij gekozen in de gemeenteraad van Overbetuwe. Nu zij benoemd zijn tot wethouder, worden hun zetels in de raad overgenomen door Chanessa Wartes- de Boef (GBO), Andries Schoneveld (GBO), Harm van der Weijden (CDA) en Thijme Hoffmann (GL).

Het nieuwe college bepaalt donderdag 12 mei de definitieve portefeuilleverdeling.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen