Bestemmingsplan woongebied De Pas op de raadsagenda

Foto: Nieuwbouwinelst.nl

Elst – De gemeenteraad van Overbetuwe bespreekt en beslist op 7 en 21 juni over het bestemmingsplan voor woongebied De Pas. Hierin staat onder meer waar er gebouwd mag worden. Ook geeft het aan op welke manier grond en gebouwen gebruikt mogen worden.

Het bestemmingsplan heeft vorig jaar 6 weken ter inzage gelegen zodat inwoners en belanghebbenden formeel hun reactie konden geven. Daar heeft het college van burgemeester en wethouders vervolgens zijn reactie op gegeven. In sommige gevallen is het bestemmingsplan aangepast op basis van ingediende zienswijzen. Het bestemmingsplan en de andere bijbehorende stukken vind je hier. (kijk bij de datum van de vergadering onder het agendapunt over De Pas)

Je kunt als inwoner de vergaderingen fysiek bijwonen. De raadsvergadering op 21 juni kun je ook volgen via de live videostream. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de gemeenteraad.

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, is er de mogelijkheid om binnen 6 weken beroep aan te tekenen bij de Raad van State. Dit beroep kan veel tijd in beslag nemen. Na de beroepsperiode of de behandeling bij de Raad van State is het bestemmingsplan onherroepelijk. De verkoop van de eerste woningen volgt na een onherroepelijk bestemmingsplan.

Verkaveling en onderzoeken

De ontwikkelaars BPD en Amvest hebben de afgelopen periode ook de ‘verkaveling’ voor De Pas verder uitgewerkt. De verkaveling is de toekomstige inrichting van het gebied. In de verkaveling is te zien dat er veel aandacht wordt besteed aan een groene leefomgeving met onder andere wadi’s en kruiden- en bloemrijk grasland. Ook is er aandacht voor het bomenlandschap. Hiermee ontstaat een groene en veilige omgeving voor jong en oud. De verkaveling kan bekeken worden via deze link.

De ontwikkelaars hebben de afgelopen tijd ook diverse aanvullende bodemonderzoeken uitgevoerd in het gebied naar onder meer niet gesprongen explosieven en archeologie.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen