Realisatie van nieuwe zonneweide aan de Leigraafseweg

Links Gie Verbunt (IZEN) rechts Ing. F.A. van Lynden
Links Gie Verbunt (IZEN) rechts Ing. F.A. van Lynden
Foto: Rentmeesterskantoor Van Lynden BV

Hemmen – Zonnepark Hemmen B.V. heeft ‘financial close’ bereikt en begint binnen enkele weken met de bouw van haar zonneweide. Het park heeft een capaciteit van bijna 25 MW en beslaat een oppervlakte van ruim 22 hectare..

Ongeveer 3 hectare daarvan zal niet kunnen worden gebruikt vanwege de aanwezigheid van de 380 KV hoogspanningslijn van TenneT. Vanaf april 2023 wordt de eerste zonnestroom geproduceerd in Hemmen.  

Zonneweide

Encon uit Nijmegen heeft de ontwikkeling van de zonneweide ondersteund en blijft nauw betrokken  als adviseur gedurende de bouwperiode. Encon is een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met creatieve en vernieuwende oplossingen in hun transitie om duurzamer te worden. IZEN zal als aannemer de zonneweide bouwen samen met haar partners. Het van origine Belgische  bedrijf heeft een vestiging in Wijchen. Voor veel betrokkenen van dit project is dit dus een  thuiswedstrijd. Zo wordt regionale kennis en kunde ingezet om ook in eigen regio de energietransitie  te versnellen.  

De zonneweide wordt gerealiseerd tussen de Betuwelijn en A15 en de spoorlijn Arnhem – Tiel. Bijzonder is dat het oude PGEM- verdeelstation haar oude functie gedeeltelijk weer terugkrijgt. In een deel van dit gebouw wordt de elektrische apparatuur geïnstalleerd die de zonnestroom naar het lokale distributienet leidt. Mogelijk dat het oude PGEM-terrein in de toekomst kan worden benut voor energieopslag en/of (kleinschalige) waterstofproductie. De bouw van Zonnepark Hemmen is mogelijk slechts het begin een energie-ecosysteem waarbij lokale productie en lokaal gebruik van  groene energie op elkaar afgestemd worden. 

(Op de foto: Links zit is Gie Verbunt, CEO van IZEN Renewable Energy B.V. en rechts Ing. F.A. van Lynden, directeur van Zonnepark Hemmen BV.)

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen