Tempel | Kerk Museum Elst viert feest met bijzonder rondleidingen

Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – De museumcommissie van het Tempel | Kerk Museum Elst bestaat 25 jaar. En dat wordt gevierd! Op 13 november kan je meedoen met bijzondere rondleidingen in het museum.

In de Grote Kerk van de Protestantse Gemeente Elst bevindt zich het Tempel | Kerk Museum Elst. Hier zijn in een ondergrondse ruimte de restanten van een tweetal Romeinse tempels uit de eerst eeuw na Christus te zien. Ook is er een Middeleeuwse crypte. Dit maakt dat hier sprake is van een heel bijzondere plek.

rondleidingenRondleidingen

De Limes (spreek uit: lie-mes) was de grens van het Romeinse rijk. In Nederland liep die grens langs de Rijn. Vorig jaar is de Neder-Germaanse Limes (waar het Nederlandse grensgebied onderdeel van is) uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. De Romeinse tempel in Elst uit het jaar 100 maakt hier deel van uit.

rondleidingen

Naast andere werkzaamheden verzorgen de vrijwilligers van de museumcommissie van het Tempel | Kerk Museum de rondleidingen door het museum. Deze commissie bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren verzorgt de commissie op zondagmiddag 13 november vanaf 13.30 uur elk half uur gratis gezinsrondleidingen en rondleidingen voor volwassenen. De gezinsrondleidingen zijn speciaal bedoeld voor kinderen van 7-12 jaar met hun ouders of andere leuke volwassenen.

Meedoen? Meld je aan!

Als je mee wil doen met een rondleiding kun je je tot en met 11 november aanmelden via deze link. Zolang er nog plaatsen vrij zijn, kun je daar een tijd selecteren en kiezen voor het soort rondleiding; er geldt: vol = vol. Meer informatie en aanmelden: Tempel I Kerk Museum Activiteiten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen