Prachtige aantallen passagiers voor voetveren in 2023

Foto: Uit®waarde

Het vaarseizoen 2023 is succesvol verlopen voor de pontjes van Uit®waarde. Ondanks wisselende weersomstandigheden zijn de waterstanden dit jaar niet zo kritiek geweest dat de pontjes uit de vaart moesten worden genomen.

Om emissieloos varen te bevorderen, werden dit seizoen drie nieuwe pontjes in gebruik genomen op de verbindingen Rhenen-Lienden, Batenburg-Demen, en Ravenstein-Niftrik. De ponten kregen niet alleen een nieuwe look maar ook een nieuwe naam, na een feestelijke doopceremonie.

Vooral opvallend is de stijging van het aantal passagiers op het veer Rhenen-Lienden, ook wel bekend als de Limeslijn.

De cijfers

In aanwezigheid van bemanningsleden en bestuurders van oevergemeenten zijn de jaarcijfers bekendgemaakt. In totaal hebben de tien toeristische voetveren in het Rivierengebied dit jaar 119.645 passagiers overgezet, waarmee het gebruikelijke aantal vóór de Coronacrisis is bereikt.

De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen 41.689 passagiers overgezet, aanzienlijk meer dan in 2022. De pont Druten-Dodewaard spant de kroon met 18.148 overzettingen.

De Maaspontjes, Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen, samen met het Pontje Ham, hebben 35.463 passagiers vervoerd, iets minder dan het voorgaande jaar. De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer zetten samen 29.057 passagiers over. De Liniepont (Lek) van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft dit jaar 5.232 personen overgezet, een significante stijging ten opzichte van 2022.

Het veertje Heukelum-Galgenwaard, dat over de Linge vaart, heeft 8.204 passagiers overgezet, een lichte daling ten opzichte van het voorgaande jaar.

“We zijn zeer tevreden met het aantal overgezette passagiers en danken onze vrijwilligers hiervoor,” aldus de directeur, de heer A.J. Kwakernaak. Het nieuwe vaarseizoen zal van start gaan op Koningsdag, zaterdag 27 april 2024.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen