Piets blog: Wat gekwakkel, maar hoe verder?

Foto: Michael Gaida, Pixabay

Ik noem het weerbeeld voor de komende dagen gekwakkel met in de nachten temperaturen rond het vriespunt of wat lichte vorst van – 1 of – 2 graden. In de nacht van zondag op maandag doen de kustgebieden ook goed mee met temperaturen rond +1 graden.

In deze nacht is er wel veel bewolking met kans op een (winters) buitje. Hierdoor houdt het weer een verraderlijk karakter.

Plotselinge

Allereerst kunnen winterse buien met hagel plotseling en snel voor gladheid zorgen. Als het in de nacht van zondag op maandag opklaart kan het ook direct glad worden. Na maandag ontstaat een situatie met het dichterbij komen van een stormdepressie die via of het Kanaal of zuidwest Engeland de Noordzee op zal zoeken. Het kan een heuse en zware stormdepressie worden met een zware storm als gevolg.

Piet Paulusma

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen