Wandel mee met ‘Wie past de hoed van Lingezegen?’

Wandel mee en ga op de foto
Wandel mee en ga op de foto
Foto: Jill Wellington via Pixabay

Elst – Wie past de hoed van Lingezegen? Met die vraag gaat de werkgroep Hortus Civitatus op zondag 10 juli op pad in Park Lingezegen op hun wandeling ‘Flora Romana’.

Onderweg kunnen deelnemers en voorbijgangers op de foto met speciaal gemaakt hoeden met romeinse bloemen en kruiden uit Park Lingezegen.

Romeinse bloemen en kruiden

Tijdens hun opmars naar het noorden hebben de romeinen veel meegebracht naar onze regio. Een van de dingen die de Romeinen meebrachten waren allerlei soorten bloemen en kruiden, die je tot op de dag van vandaag nog terug kan vinden in ons landschap. Het is de ‘natuurlijke erfenis’ uit de Romeinse tijd. Om meer aandacht te vragen voor dit natuurlijke erfgoed heeft werkgroep Hortus Civitatus uit Nijmegen het unieke kunstproject ‘Wie past de hoed van Lingezegen’ gestart.

Op 1 mei, de dag van het Romeins Lentefeest ter ere van godin Flora, wandelt de werkgroep door Park Lingezegen waarbij zij stil staan bij de kruiden en bloemen die de Romeinen hier naar toe brachten.

‘Wie past de hoed van Lingezegen?’

De wandeling is onderdeel van het kunstproject ‘Wie past de hoed van Lingezegen?’. In dit project worden vilten hoeden, ontworpen door Alessia Messina uit Florence, versierd met kruiden en bloemen afkomstig uit het Romeinse ‘natuurlijk erfgoed’. De kruiden en bloemen zullen tijdens de wandeling geplukt worden en verwerkt in de hoeden door kunstenaar Boudewijn Corstiaensen van de werkgroep Hortus Civitatus. Van de dragers van de hoeden zullen portretfoto’s gemaakt worden die later tentoongesteld worden in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.

Deelnemen aan het kunstproject

Wil je deelnemen aan dit bijzondere kunstproject en kijken of jou dat ‘Hoed van Lingezegen’ past? Wandel dan 10 juli mee! De wandeling begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een wandel- en fotosessie op 10 juli om 13.00 uur. De start is vanaf voedselbos de Santackergaerd aan de 1e Weteringse Wal in Elst. Aanmelden kan bij Boudewijn Corstiaensen via [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen