Gezocht: 20 particulieren die een Tiny Forest willen aanleggen

Foto: IVN Gelderland

IVN Gelderland zoekt twintig particulieren voor het ultieme doe-het-zelfproject: het planten van een Tiny Forest in eigen tuin! Een Tiny Forest is een inheems minibos dat biodiversiteit stimuleert en dus een fijne plek is voor vlinders, vogels, bijen, kleine zoogdieren en natuurlijk voor mensen.

Doe-het-zelf, maar niet alleen, want IVN Gelderland ondersteunt onder andere met een cursus in de plantmethode en een financiële bijdrage.

TinyEen Tiny Forest in je achtertuin

In heel Nederland schieten de Tiny Forests als paddenstoelen uit de grond. De afgelopen jaren zijn er al zo’n 250 Tiny Forests gerealiseerd in samenwerking met gemeenten, bedrijven en particulieren. Het planten van een inheems minibos heeft positieve effecten op biodiversiteit, luchtkwaliteit en gaat hittestress tegen. Daarnaast is het goed voor onze gezondheid en brengt het natuurbeleving dichtbij.

In Gelderland hebben al vijftig particulieren een Tiny Forest aangelegd in hun eigen tuin. “Dit is de enige methode die ik ken die goed betaalbaar is en zoveel resultaat oplevert. Ook voor de biodiversiteit”, aldus een van de deelnemers uit Nijmegen. “Het is ongelofelijk hoe goed alles groeit.”

Aanmelden

Na het grote aantal enthousiaste reacties in vorige rondes, is de subsidieregeling ‘Een Tiny Forest in je Gelderse achtertuin’ nu weer geopend. IVN Gelderland zoekt twintig nieuwe plantplaatsen met enthousiaste initiatiefnemers. Initiatiefnemers moeten minimaal 100 m2 grond ter beschikking hebben. Dat kan een eigen achtertuin zijn, maar ook een gedeelde binnentuin of buurtmoestuin.

Gelderlanders kunnen zich tot en met 31 augustus aanmelden op ivn.nl/tiny-forest-achtertuin. Een motivatie is onderdeel van de aanvraag.

Naast een goede motivatie zijn er nog een aantal voorwaarden. Een belangrijk criteria is dat de Tiny Forests straks niet alleen privé gebruikt worden, maar dat ook anderen kunnen genieten van deze natuur. Dat kan door bijvoorbeeld (beperkte) openstelling van het bos tijdens Burendag, Fête de de la Nature of Opentuinen dag.

De subsidieregeling ‘Een Tiny Forest in je Gelderse achtertuin’ wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland.

Lees ook: Vier buren in Heteren leggen een Tiny Forest aan

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen