Mogelijk schaatsweer op komst want het gaat vriezen

Foto: Riala-pixabay

Aan het eind van de week gaat de temperatuur omlaag, wordt het winters weer en mogelijk schaatsweer. Volgens weerbureau Weeronline gaat het in de nacht naar zondag bijna overal vriezen.

Daarna blijft het kwik ook overdag hangen rond het vriespunt. Dat duurt tot zeker woensdag.

Schaatsweer

In de nachten vriest het licht tot matig. Daardoor kan het op speciale buitenbanen tot schaatsplezier komen en misschien in de loop van de week ook wel op ondergelopen weilanden en ondiepe plassen. Voor schaatsplezier op grote wateren is de hoeveelheid vorst vooralsnog te weinig, aldus Weeronline.

Vanaf volgende week woensdagmiddag wordt de verwachting een stuk onzekerder. De wind draait mogelijk van oost naar noord en als dat gebeurt, wordt het minder koud, vooral in de nachten. Wel neemt dan de kans op een winterse bui toe.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen