Drielse Inez Beijer maakt profdebuut bij Biehler Pro Cycling

De 23-jarige Inez Beijer uit Driel maakt volgend jaar bij Biehler Pro Cycling haar debuut bij een UCI-ploeg. Beijer is na Laura van Regenmortel en Maike van der Duin de derde aanwinst die door de Nederlandse UCI-formatie voor het komende wielerseizoen wordt gepresenteerd.

Vechtersmentaliteit

Beijer komt over van het SWABO Women Development Team. Ze is een relatieve laatbloeier, maar sinds ze zich in 2017 serieus op het wielrennen is gaan richten heeft ze een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Dit jaar reed ze haar meeste wedstrijden dit jaar in het tenue van de eliteploeg, maar ook als gastrenster bij Biehler Pro Cycling liet ze zich opmerken met haar vechtersmentaliteit. Zo maakte ze tijdens de Tour de Bretagne indruk door mee te gaan in een lange ontsnapping. “Naast mijn overwinning in het Districtskampioenschap Tijdrijden Midden was die wedstrijd een van mijn hoogtepunten van het seizoen. Ik houd ervan om aan te vallen en bij mijn nieuwe ploeg hoop ik dat nog veel vaker in grote wedstrijden te doen.”

Vol ambitie

Vol ambitie kijkt Beijer vooruit naar haar eerste jaar bij een UCI-ploeg. “Volgend seizoen hoop ik mezelf te ontwikkelen tot een renster die mee kan doen op UCI-niveau, vooral in de heuvelachtige wedstrijden en bergop. Daarnaast wil ik het team helpen om mooie prestaties neer te blijven zetten. Ik ben de ploegleiding van Biehler Pro Cycling dankbaar voor met het vertrouwen en ik wil deze kans graag met beide handen aangrijpen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen