112

Opgelet: zakkenrollers actief in Elst en omgeving

Foto: Pxhere Creative Commons CC0

De dure tijd van Sinterklaas en kerst komt er weer aan. Dat betekent ook dat er zakkenrollers op pad zijn die het op persoonlijke spullen hebben voorzien. Let dus goed op uw tassen en andere waardevolle eigendommen. Ze zijn zo gestolen!

Het is heel vervelend als er iets van je gestolen wordt. Dat heb je meestal niet meteen in de gaten. Er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Goed op je spullen letten; goed opbergen en niet zomaar ergens achterlaten. Zorg ervoor dat vreemden niet de pincode van bankpas of telefoon kunnen zien. Let op of er niet iemand anders de dupe van een zakkenroller wordt. Blijf alert op je omgeving; zodra je iets ziet wat je verdacht vindt, geef het dan door. Op Politie.nl kunt u meer tips vinden.

Op welke plaatsen zijn zakkenrollers?

Tijdens drukke evenementen en op de markt. In kleedkamers van winkels. Bij het in- en uitstappen van openbaar vervoer. Op roltrappen en in wachtrijen. Op luchthavens, bij toeristische attracties en in hotellobby’s.

Hoe werken zakkenrollers?

Ze leiden u af. Bijvoorbeeld door u een duw te geven of een vuurtje of de weg te vragen. Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Wordt u door een onbekende aangesproken? Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag. Ze kunnen de buit na het stelen doorgeven aan handlangers. Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Het geld en de pasjes worden vaak zeer snel uit de portemonnees gehaald, waarna de portemonnee wordt weggegooid. Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in uw portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Als uw sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.

Bron: Politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen