Column Rob Engels

Foto: Gemeente Overbetuwe

Mantelzorgers bedankt! Ook in onze gemeente zijn veel mensen mantelzorger. Mantelzorg is meer dan alleen de alledaagse zorg voor elkaar.

U bent mantelzorger als u iemand lange tijd – onbetaald – veel zorg geeft. Deze zorg is meer dan u normaal gesproken van elkaar kunt verwachten. Dankzij uw zorg is minder of geen thuiszorg nodig. Mantelzorger wordt u vaak niet bewust. Zeker bij (plotselinge) ziekte, bijvoorbeeld van uw kind, partner of ouder, vindt u het vaak logisch om de zorg te geven. En wist u dat er ook veel kinderen mantelzorger zijn voor één van de ouders?

Dag van de Mantelzorg

Afgelopen zondag 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we iedereen in Nederland vragen om onze mantelzorgers te bedanken en misschien zelfs eens lekker te verwennen. Dat doen wij in ieder geval wel samen met welzijnsorganisatie Forte Welzijn! Op maandag 11 november boden we mantelzorgers een feestelijke verwenmiddag en – avond aan. En voor de jonge mantelzorgers zijn op 6 en 7 november jl. twee leuke activiteiten georganiseerd.

Extra ondersteuning

Maar de extra ondersteuning is niet alleen nodig rondom de dag van de Mantelzorg. We weten dat Mantelzorgers moeilijk hulp vragen en daardoor overbelast raken. Er zijn veel manieren waarop u als mantelzorger geholpen kan worden. Of waarop u een mantelzorger kan helpen. Kijk voor deze mogelijkheden eens op www.mantelzorg.nl of neem contact op met mantelzorgcoördinator Marijke Arends van Forte Welzijn via 06-49881094 of 085-0406066. U kunt ook mailen naar [email protected]. Doen! En soms kan een geldbedrag – een zogenaamde ‘Mantelzorgwaardering’ van maximaal €225,- ook helpen. U kunt dit aanvragen via onze website, door te bellen met het Sociaal Kernteam via 06-11736168 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur) of door een mailtje te sturen naar: [email protected].

‘Hartelijk bedankt voor uw hulp, aandacht, zorg en inzet’

Ook al heet het geldbedrag dat u kunt aanvragen ‘Mantelzorgwaardering’; mijn waardering voor de zorg die u geeft is niet in geld uit te drukken. Daarom eindig ik deze column graag met een welgemeende ‘Hartelijk bedankt voor uw hulp, aandacht, zorg en inzet’ voor alle Mantelzorgers!

Rob Engels
Wethouder gemeente Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen