Dienstregeling Buurtbus 556 sluit aan op trein naar Nijmegen en buslijnen

Foto: Buurtbus vereniging 556 Overbetuwe

Buurtbus 556 Overbetuwe rijdt inmiddels bijna een jaar dagelijks tussen Heteren, Driel en Elst. Maandelijks stijgt het aantal passagiers, dus Buurtbus 556 voorziet in een behoefte. De bus wordt gereden door een aantal enthousiaste en vrijwillige chauffeurs.

Na een jaar zijn de ervaringsgegevens bekend. Dus is het tijd om de dienstregeling te verbeteren en aan de wensen van de klant aan te passen. Buurtbus 556 rijdt inmiddels niet meer over de dijk bij Heteren, maar neemtĀ  m.i.v. de nieuwe dienstregeling de Boltweg. De aanrijroute naar het Europaplein te Elst wordt aangepast. De huidige haltes blijven allemaal, echter door het stroomlijnen van de route kan Buurtbus 556 station Elst als extra halte opnemen.

Vanaf 16 december ook halte Station Elst

De dienstregeling sluit aan op een trein van en naar Nijmegen, en op buslijn 331 van Arnhem- Nijmegen. Voor beide aansluitingen moet worden overgestapt op station Elst. De bestaande overstap mogelijkheden via de Grote Molenstraat in Elst op buslijn 14 Nijmegen-Elst-Elden-Arnhem blijft behouden. De aansluiting op Buurtbus 237 Heteren /Randwijk/ Zetten en richting Kesteren blijft. Buurtbus 556 is ook aantrekkelijk voor scholieren van Westeraam College en Lyceum Elst.

Nieuwe bus

Nu Buurtbus 556 bewezen heeft in een behoefte te voorzien,komt er binnenkort ook een nieuwe, modernere bus. De nieuwe bus heeft dubbele deuren, een vlakke vloer en een lage instap. Allemaal zaken die onze passagiers zeker zullen waarderen.

Collega chauffeurs gezocht

Er worden nog nieuwe collega chauffeurs gezocht voor buurtbus. Heeft u vragen of wilt u vrijwilliger worden dan graag een reactie naar Jos Ouwerling 06-41376698 of Jan van Brakel 06-23064209.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen