Elkaar ontmoeten in kerstsferen met Overbetuwe Doet

Foto: Overbetuwe Doet

In Zetten en Elst hebben buurtgenoten met behulp van Overbetuwe Doet samen een mooie kerstsfeer in de straat verzorgd door o.a. het ophangen van lampjes. Er was buiten een kerstborrel georganiseerd en dus gelegenheid om (nieuwe) buren (beter) te leren kennen.

Op zaterdag 24 november jl. is de straat Via Alosta in Elst omgetoverd in een feeërieke ‘kerst-straat’ aan het water. Met elkaar werd alles klaar gezet en voorbereid voor een gezellige buitenborrel. Een grote opkomst van jong en oud genoot ervan samen een warm drankje te drinken en een praatje te maken bij een open vuurtje na afloop van de versier-klus. “Het was een super geslaagde activiteit! En de mensen hebben nu al weer zin in een nieuwe activiteit. Daar kijken we dus ook weer naar uit!”

Buurtvereniging De Calshoek

Op 7 december is de Calsstraat in Zetten in prachtige sferen gebracht o.l.v. enthousiaste leden van buurtvereniging De Calshoek: met lichtjes én de bekende uilen met lampjes.  Deze uilen zijn ooit gemaakt voor het 800-jarig bestaan en worden als jaarlijkse traditie met lampjes in de tuinen gezet of gehangen in de kersttijd. De uilen zijn opgeknapt en nieuwe bewoners in de wijk die nog geen uil hadden hebben er nu ook een gekregen. De jongere mensen hielpen de ouderen met het plaatsen van de uilen, ze gingen samen aan de slag na een bakje koffie ‘s ochtends en zo ontstond er die dag een mooie gezamenlijke activiteit. “Hartelijk dank voor jullie steun om de Calsstraat tijdens de donkere dagen feestelijk te krijgen!”

Meer gezellige activiteiten

Komende weken worden er met hulp van Overbetuwe Doet meer gezellige activiteiten georganiseerd waarin elkaar ontmoeten centraal staat en ook wie nog niet bekend is welkom is om aan te sluiten.

Overbetuwe Doet

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen