Opleidingsschool Alium gaat van start

Opleidingsschool Alium gaat van start
Opleidingsschool Alium gaat van start
Foto: sgmob

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe (SgOMB), Arentheem College, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Radboud Docenten Academie hebben onlangs een gezamenlijke aanvraag ingediend voor aspirant-opleidingsschool.

De subsidie is toegekend en daarmee is aspirant-opleidingsschool Alium, Samen in verscheidenheid, een feit! Binnen Alium leren toekomstige docenten van ervaren docenten en omgekeerd.

Samenwerking uitgediept in een opleidingsschool

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe (SgOMB), Arentheem College, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Instituut voor Leraar en School (HANILS), HAN Pabo, Instituut Sport en Bewegen, HAN-masterprogramma’s en Radboud Docenten Academie werken al enige tijd samen. Maar nu wordt deze samenwerking verder uitgediept in een opleidingsschool. “We zijn erg blij met de toekenning van de subsidie. We staan hiermee aan het begin van een mooi en kansrijk traject, waarvan zowel de studenten als de scholen gaan profiteren,” aldus de samenwerkende organisaties van Alium.

Nieuwe generatie docenten

In een opleidingsschool werken scholen en lerarenopleidingen samen aan het opleiden van een nieuwe generatie docenten. Deze samenwerking biedt vele voordelen. Doordat bijvoorbeeld docenten in opleiding een aantal dagen in de week op de school aanwezig zijn, krijgen zij een goed beeld van het vak. Ze leren van ervaren docenten en ontdekken wat ze in de praktijk kunnen met de theorie die ze krijgen tijdens hun opleiding. Omgekeerd leren ervaren docenten van studenten, omdat zij nieuwe ideeën vanuit de lerarenopleiding de school binnen brengen. De belangrijkste winst is de positieve uitwerking op de kwaliteit van het onderwijs.

Sterk onderwijs

“We zijn bijzonder trots op deze mooie samenwerking. Door sterk onderwijs, gegeven door gepassioneerde, enthousiaste en kundige professionals, willen we allen het beste uit leerlingen halen! De komende tijd gaan we de structuur rondom opleidingsschool verder inrichten en verder invulling geven aan het ontwikkelplan. We hebben er zin in!”

Het nieuws van overbetuwe.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen